Facebook, platforma NFT entegrasyonu getirmeyi planlıyor

Facebook yöneticilerinden David Marcus, sosyal medya devinin platforma NFT entegrasyonu getirmek istediğini açıkladı. NFT'lere ilişkin yeni özelliklerin, Facebook tarafından geliştirilen dijital cüzdan Novi'nin kullanıma sunulmasından hemen sonra platforma ekleneceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Facebook yöneticilerinden David Marcus, şirketin platforma NFT entegrasyonu getirmeyi planladığını açıkladı. NFT'lere ilişkin yeni özelliklerin, Facebook tarafından geliştirilen dijital cüzdan Novi'nin kullanıma sunulmasından hemen sonra platforma ekleneceği tahmin edildi. Marcus'un, Novi'yi geliştirmekten sorumlu birim olan Facebook Financial'ın (F2) başındaki isim olduğu da biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Bloomberg'ten aktardığı habere göre; Novi dijital cüzdan, kullanıma sunulmaya hazır olsa da Facebook'un 'Diem' isimli dijital parası işlem görmeye başlamadan piyasaya açılmayacak. Diem ve Novi'nin kullanıcı beğenisine sunulmasını takiben şirket, platformda NFT entegrasyonu da sağlayacak.

Şirket CEO'su Mark Zuckerberg'ün, daha önce yatırımcılara Facebook'un bir 'metaverse' şirketi haline geleceğini söylediği de biliniyor.

NFT NEDİR?

Dijital sanat konseptinin önünü açan NFT (Non-Fungible Token), benzersiz dijital öğeleri satın almaya ve satmaya ve blok zincirini (blockchain) kullanarak bunlara kimin sahip olduğunu takip etmeye olanak tanıyor. "Değiştirilemez jeton" anlamına gelen NFT'ler, kopyalanamıyor ve başka bir fiziksel veya dijital varlıkla değiştirilemiyor. NFT'ler; teknik olarak çizimler, animasyonlu GIF'ler, şarkılar veya video oyunlarındaki öğeler dahil olmak üzere dijital her şeyi içerebiliyor.

METAVERSE NEDİR?

'Metaverse' terimi ise kullanıcıların bir avatar veya dijital ikiz üzerinden var olabildiği ve başkalarıyla etkileşime girebildiği, gerçek hayatın sanal veya dijitalleştirilmiş bir versiyonuna karşılık geliyor. 'Metaverse' evreninin, kullanıcılar oturum açmadığında bile aktif olması ve daha önce var olan tüm sanal dünyaları birbirine bağlaması bekleniyor.