Facebook Messenger'dan şaşırtan özellik: Hesap bölüşülebilecek

Facebook, popüler mesajlaşma uygulaması ‘Messenger'da “Ödemeyi Böl” isimli yeni bir özellik kullanıma sunduğunu duyurdu. Söz konusu özellik aracılığıyla Messenger kullanıcılarının, hesapları ya da ödemeleri başka kullanıcılarla bölüşebileceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, popüler mesajlaşma uygulaması 'Messenger' bünyesine 'Ödemeyi Böl' isimli yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Daha önce test aşamasında olan özelliğin, hesabı ya da ödemeleri iki veya daha fazla kişiyle bölüşmeyi mümkün kılacağı belirtildi. Ödemenin bölüşüleceği hesapların 'Messenger'da "Ödemeler" özelliğini yeni kullanmaya başlamış olması durumunda ise platformun; banka kartı, kredi kartı veya PayPal hesabı gibi ödeme bilgilerini talep edeceği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; kullanıcıların, özellikten faydalanabilmek için ödemenin bölüşüleceği tüm hesapları 'Messenger'da bir grup sohbetine davet etmesi gerekiyor. Daha sonra sohbet penceresinin alt kısmındaki "+ (Artı)" ikonuna ve grup adına dokunulduğunda "Ödemeleri Böl" seçeneğine erişilebiliyor. Kullanıcılar, bu seçenek altında "Başlayın" şeklinde bir ibare görüyor.

BELİRLİ KİŞİLER ÖDEMEDEN MUAF TUTULABİLİYOR

Bu seçenek altından, ödemenin gruptaki herkesle bölüşülmesi veya belirli kişilerin ödemeden muaf tutulması tercih edilebiliyor. Daha sonra, yapılacak ödemenin toplam tutarı giriliyor. Tutarın girilmesinin ardından 'Messenger', otomatik olarak toplam maliyeti seçilen kişiler arasında eşit olarak bölüyor. Kullanıcılar, bazı kişilerin daha fazla ödeme yapmasını tercih ederse kişi bazlı tutar girişi de yapılabiliyor.