Facebook Messenger, sesli ve görüntülü konuşmalara uçtan uca şifreleme özelliği ekledi!

Facebook Messenger, yayınladığı yeni bir güncelleme ile sesli ve görüntülü konuşmalara uçtan uca şifreleme özelliği ekledi. Özelliğin, 14 Ağustos tarihi itibariyle kullanıma sunulacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, mesajlaşma platformu 'Messenger' için yayınladığı yeni bir güncelleme ile sesli ve görüntülü görüşmelere uçtan uca şifreleme özelliği ekledi. Özelliğin, 14 Ağustos tarihi itibariyle kullanıcı beğenisine sunulacağı belirtildi. Yayınlanan güncelleme ile birlikte, platformda kaybolan mesajlara yönelik de yeni özellikler getirildi.

Aksam.com.tr'nin Gizchina.com'dan aktardığı habere göre; yayımlanan güncelleme kapsamında Facebook Messenger kullanıcıları, artık gönderdikleri mesajların ne kadar sürede kaybolacağını kendileri tercih edebilecek. Metnin kaybolmasına ilişkin verilen süre seçenekleri, görüldükten sonraki 5 saniye ile 24 saat arasında değişiklik gösterecek.

FACEBOOK MESSENGER'DAKİ METİN MESAJLARI, 2016 YILINDAN BU YANA UÇTAN UCA ŞİFRELENMEKTEYDİ

Uçtan uca şifreleme özelliği ise tüm kullanıcılar için geçerli olacak ve grup konuşmalarında da kullanılabilecek. Kullanıcıların, söz konusu özelliği grup görüşmelerinde kullanabilmek için grup sohbetini ayrı bir sohbet olarak oluşturmuş olması gerekecek.

Öte yandan; Facebook Messenger'daki metin mesajları, 2016 yılından bu yana halihazırda uçtan uca şifrelenmekteydi. Fakat özellik, sesli ve görüntülü konuşmalarda kullanılamıyordu. Facebook, özelliğin sesli ve görüntülü konuşmalara da getirilmesinin sebebinin bu konuşmalara artan ilgi olduğuna işaret etti.

Şirket, Messenger'da her gün 150 milyondan fazla görüntülü görüşme yapıldığının da altını çizdi. Benzer şekilde, Instagram da kısa bir süre önce uçtan uca şifreleme özelliğini bünyesine eklemişti.