Instagram, WhatsApp, Facebook dün akşam neden çöktü? İşte sosyal ağlarında yaşanan sorunun nedeni

Facebook, Instagram ve WhatsApp çöküş nedeni belli oldu! Sosyal medya devleri, Instagram, Facebook ve WhatsApp, akşam saatlerinde dünyanın her yerindeki tüm platformlarda kapandı. Kullanıcılar platform, mesajlaşma servisi WhatsApp ve fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram ile ilgili sorunlar yaşadığını bildirdiler. Site Down Detector, son bir saat içinde raporlarla doldu.

WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta dünya genelinde bir çökme yaşandı. Sosyal medya devi, hizmetlerini geri yüklemeye çalışırken Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için çevrimdışı hale geldiğini söyledi. Durumu izleyen güvenlik uzmanları, kesintinin dahili bir hatanın sonucu olabilecek bir yapılandırma hatası tarafından tetiklenebileceğini, ancak içeriden biri tarafından sabotajın teorik olarak mümkün olabileceğini söyledi.

Facebook, kullanıcıların uygulamalarına erişmekte sorun yaşadıklarını kabul etti, ancak sorunun doğası veya kesintiden kaç kişinin etkilendiği hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Facebook, "İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" dedi.

WHATSAPP, INSTAGRAM VE FACEBOOK SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile görsel içeriklerin paylaşıldığı Instagram ve Facebook uygulamasına saat 18.44 itibariyle erişim sorunu yaşandı. Çöken 3 uygulamayla ilgili bakanlık, WhatsApp, Facebook ve Instagram'dan art arda açıklamalar geldi. Yaklaşık 7 saatin ardından uygulamalardaki sorun giderildi.

Popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram'ın yanı sıra WhatsApp'a da erişim sağlanamadı. Instagram açılmak istendiğinde server hatası verdi.

WhatsApp'a ise sistem bağlanamadı. Yine Facebook'ta "Sorry, something went wrong" hatası verildi.

İnternet kullanıcıları, aynı çatı altında faaliyet gösteren WhatsApp, Facebook ve Instagram'a girmekte sorun yaşarken, dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" adlı internet sitesine kullanıcılar tarafından çok sayıda hata bildirimi gönderildi.

Siteye göre söz konusu platformlara Türkiye saatiyle 18.44 itibariyle erişim sorunu başladı.

İlk bildirimlerin gelmesinden kısa bir süre sonra, #facebookdown hashtag'i Twitter'da trend oldu ve dünyanın farklı yerlerinden kullanıcılar bağlantı sorunları bildirdi.

Günlük yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook'un hisseleri, Pazartesi günü öğleden sonra işlemlerinde %5.5 düşerek yaklaşık bir yılın en kötü gününe doğru ilerliyor.

Yalnızca platformunda kullanıcı tarafından gönderilen hatalar da dahil olmak üzere bir dizi kaynaktan gelen durum raporlarını derleyerek kesintileri izleyen Downdetector, Facebook ve Instagram ile ilgili sorunları bildiren 50.000'den fazla insan vakası olduğunu gösterdi. Kesinti, daha fazla sayıda kullanıcıyı etkiliyor olabilir.

Bu arada, sosyal medya devinin anlık mesajlaşma platformu WhatsApp da 35.000'den fazla kullanıcı için kapalıyken, Messenger yaklaşık 9.800 kullanıcı için kapalıydı.

Facebook, bu yıl Mart ve Temmuz aylarında uygulama paketiyle benzer yaygın kesintiler yaşadı.

Pokemon Go ve Match Masters gibi üçüncü taraf uygulamalara giriş yapmak için Facebook kimlik bilgilerini kullanan birkaç kullanıcı da sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Bulmaca oyunu uygulaması Match Masters, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Oyununuz her zamanki gibi çalışmıyorsa, Facebook giriş sunucularında bir sorun olduğunu ve bu sorun giderildiği anda her şeyin normale döneceğini lütfen unutmayın." Dedi.

İnstagram Whatsapp çöktü mü neden çalışmıyor? Facebook İnstagram Whatsapp neden çöktü sorun nedir ne zaman düzelecek?

FACEBOOK'UN ALAN ADI SATIŞA ÇIKTI

Saatlerdir erişim sorunu yaşanan Facebook'un alan adının satışa çıktığı görüldü.

Dünya genelinde Facebook, WhatsApp ve Instagram'da erişim sorunu devam ediyor.

Kullanıcıların halen erişim sorunu yaşanmayan platformlardan yaptığı paylaşımlarla olay dünyanın bir numaralı gündemi haline geldi.

Facebook, WhatsApp ve Instagram sorunu ne zaman düzelecek? Facebook, WhatsApp ve Instagram ne kadar süre kapalı kalacak?

Daha önce yaşanmadığı kadar uzun bir erişim sorunu karşısında durumun ciddi olabileceği düşüncesi hakim.

ALAN ADI SATILIĞA ÇIKTI

3 platformun da çatısı altında olduğu Facebook'tan sorunun çözüleceğine yönelik resmi açıklama yapılırken Facebook'un alan adının satılığa çıktığı görüldü.

DORSEY FİYATINI SORDU

Bu durumu da tiye alan Twitter CEO'su Jack Dorsey, yaptığı paylaşımla fiyat sordu.