Facebook ‘Haber Kaynağı'nın adı değişiyor: 15 yıl önce kullanıma sunulmuştu

Facebook, ‘Haber Kaynağı' bölümünün adını ‘Akış' olarak değiştirdiğini açıkladı. 15 yıl önce kullanıma sunulan sekme, kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımları görebileceği ana alan olma niteliği taşıyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Facebook, platformdaki 'Haber Kaynağı' bölümünün adını 'Akış' olarak değiştirdiğini açıkladı. Söz konusu sekme, kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımları görebileceği ana alan olma niteliği taşıyordu. Kısa bir süre önce yapılan bir Twitter paylaşımıyla duyurulan değişikliğin, şirketin adını 'Meta' olarak değiştirme stratejisinin bir parçası olduğu tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Facebook 'Haber Kaynağı', yaklaşık 15 yıl önce kullanıma sunulmuştu. Konuya ilişkin açıklama yapan bir Facebook sözcüsü, isim değişikliğinin 'Haber Kaynağı'ndaki içerik çeşitliliğini daha iyi yansıtmak adına yapıldığına işaret etti. İsim değişikliğinin, 'Haber Kaynağı' bölümünde herhangi bir değişikliğe sebep olmayacağının da altı çizildi.

YAPILAN HAMLE, PLATFORMUN 'HABER' KONSEPTİNDEN KOPUŞUNA DA İŞARET EDİYOR

Öte yandan; Facebook'un, sık sık asılsız haberlerin hızla yayılmasına neden olan içerik sıralama algoritması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldiği biliniyordu. Bu nedenle; yapılan hamlenin, platformun 'Haber' konseptinden kopuşuna işaret ettiği tahmin edildi. Bununla birlikte; 'Haber Kaynağı' sekmesi, halihazırda paylaşılandan daha fazla siyasi içerik gösterdiği gerekçesiyle de eleştiriliyordu.