Facebook Gruplar'da tasarım değişikliği! Discord'a dönüşüyor...

Facebook, ‘Gruplar' bölümünde tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Discord'a benzerliğiyle dikkat çeken yeni Facebook Gruplar tasarımı, güncel olarak kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediliyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Facebook, 'Gruplar' bölümünde yeni bir arayüzü kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test etmeye başladı. Yeni tasarımın oldukça yüksek oranda Discord'un sayfa tasarımına benzediği görüldü. Meta sözcüsü Kate Cichy, konuya ilişkin açıklamasında yeni Facebook Gruplar tasarımının kısa bir süre içerisinde yaygın kullanıma açılacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; artık Facebook Gruplar bölümünün sol kısmında, yeni bir menü yer alacak. Kullanıcılar, katıldıkları grupları bu menü üzerinden görebilecek. Bununla birlikte, grup yöneticileri tarafından oluşturulan sesli sohbet odalarının tasarımı da Discord'a benzeyecek.

GRUPLAR, FACEBOOK'UN EN ÇOK ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİNDEN BİRİ

Öte yandan; Gruplar, uzun yıllardır Facebook'un en çok öne çıkan özelliklerinden biri olma niteliği taşıyor. Kullanıcılar, bu bölümde yakın arkadaşları veya ortak noktaları bulunan diğer Facebook kullanıcıları ile gruplar kurabiliyor.