Facebook, ‘Ego4D' isimli yeni bir yapay zeka projesi üzerinde çalışıyor

Facebook, ‘Facebook AI' YouTube kanalı üzerinden ‘Ego4D' isimi yeni yapay zeka projesini resmi olarak tanıttı. Verimlilik ve çeşitlilik açısından türünün ilk örneği olduğu ifade edilen proje kapsamında, hayatı birinci şahıs bakış açısıyla analiz ederek etkileşimde bulunacak ürünlerin tasarlanacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, 'Facebook AI' YouTube kanalı üzerinden 'Ego4D' isimli yeni yapay zeka projesini tanıttı. Proje kapsamında, hayatı birinci şahıs bakış açısıyla analiz ederek etkileşimde bulunacak ürünlerin tasarlanacağı ifade edildi. Şirket, söz konusu projenin temel amacının kişilerin gündelik yaşamlarını daha kolay hale getirmek olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; 'Ego4D' projesi, gündelik hayat içerisinde deneyimlenen anların daha detaylı analizini yapabilmeyi hedefliyor. Proje kapsamında geliştirilen yapay zekalar; "Anahtarımı nerede unuttum?", "Bu sözü kim söylemişti?" ya da "Bu eylemi daha önce ne şekilde yapmıştım?" gibi sorulara yanıt verebiliyor.

'EGO4D' PROJESİ, TEMEL OLARAK BİR VERİ KÜMESİ OLMA NİTELİĞİ TAŞIYOR

Diğer yandan; 'Ego4D' projesi, temel olarak bir veri kümesi olma niteliği taşıyor. Facebook, söz konusu veri kümesini oluşturmak için 13 üniversite ile çalıştığına işaret ediyor. Veri kümesinin, şu ana kadar oluşturulan veri kümelerinin en büyüğü olduğu dile getiriliyor. Facebook'un yapay zeka araştırmacılarından Kristen Grauman, veri kümesinin ölçek ve verimlilik açısından türünün ilk örneği olduğunu söylüyor.