Estonya, 100 adet Türk zırlısı Yörük 4x4 alacak

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Ankara'da Nurol Makina'yı ziyaret etti. Karis, ülkeye kazandırılacak YÖRÜK 4X4 başta olmak üzere Türk zırhlılarını inceledi, aracın test sürüşüne katıldı.

Savunma sanayii yerli ve milli üretimle güçlenirken, ihracat da artıyor. Bir çok ülkenin ardından şimdi de Estonya alıcılar arasında. Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Ankara'da Nurol Makina'yı ziyaret ederek ülkeye kazandırılacak YÖRÜK 4X4 başta olmak üzere Türk zırhlılarını inceledi, aracın test sürüşüne katıldı. Karis, burada yaptığı konuşmada "Türkiye, askeri açıdan güçlü ve yetenekli bir müttefik. Araçlarınızın Estonya savunma güçlerine hem kendi ülkemizi hem de ittifakı genel olarak savunurken iyi hizmet edeceğinden eminim" dedi.

1 YIL İÇİNDE TESLİM

100 adet YÖRÜK 4X4 siparişi veren ve 1 yıl içinde araçlara kavuşması beklenen Estonya, bu aracı tercih eden 6'ncı ülke ve 3'üncü NATO üyesi oldu. Yüksek mobilite ve koruma seviyesine sahip araçlarla başta NATO ülkeleri olmak üzere farklı coğrafyalardaki ihtiyaçları karşıladıklarını belirten Nurol Makina Genel Müdürü Engin Aykol da 1700'den fazla araçla 20'den fazla ülkede hizmet verdiklerini söyledi.

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis (solda), Nurol Makina'yı ziyaret ederek ülkeye kazandırılacak YÖRÜK 4X4 başta olmak üzere Türk zırhlılarını inceledi, aracın test sürüşüne katıldı.