Eski SpaceX mühendisleri, 5 dakikada pizza yapabilen bir robotik şef tanıttı

Eski SpaceX mühendisleri, ‘Stellar Pizza' isimli robotik bir pizza şefi tanıttı. Tanıtılan robotun, 5 dakikadan kısa bir sürede bir pizzayı hazır hale getirebildiği ve her 45 saniyede bir pizza üretebildiği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Benson Tsai, Brian Langone ve James Wahawisan isimli 3 eski SpaceX mühendisi, 'Stellar Pizza' isimli yeni bir robotik pizza şefi tanıttı. Robotun, 5 dakikadan kısa bir süre içerisinde pizza yapabildiği, pişirebildiği ve üzerini süsleyebildiği ifade edildi. Başarılı bir biçimde karışık pizza yapabilen robotik şefin, müşteri tercihlerine göre pizza malzemelerini kişiselleştirebildiğinin de altı çizildi. Bununla birlikte cihazın, her 45 saniyede bir pizza üretebildiği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Interesting Engineering'den aktardığı habere göre; gıda sektörü, güncel olarak küresel bir işgücü krizi yaşıyor. Yemek servisi alanında, yaklaşık 800 bin açık pozisyon bulunduğu tahmin ediliyor. Söz konusu sayının, gelecek 10 yıl içerisinde ikiye katlanması bekleniyor. Bu nedenle robotun, gıda sektöründe boş kalan pozisyonları doldurmak için uygun maliyetli bir çözüm sunabileceği belirtiliyor.

STELLAR PIZZA, BİR KAMYONETİN ARKASINA RAHATLIKLA SIĞDIRILABİLİYOR

Paylaşılan diğer detaylara göre; Stellar Pizza, robotik doğası sayesinde pizza operasyonlarını gerçek bir şefe göre çok daha başarılı bir şekilde organize edebiliyor ve israfı azaltmak için her bir pizzada kullanılması gereken malzeme miktarını tam olarak takip edebiliyor.

Robot, bir kamyonetin arkasına rahatlıkla sığdırılabiliyor. Bu da cihazın, ofis mutfaklarından parti alanlarına kadar birçok mekana yerleştirilebileceği anlamına geliyor.