Eski Nintendo yöneticisinden Meta açıklaması: “Yenilikçi bir şirket değil”

Nintendo'nun eski Baş Operasyon Sorumlusu Reggie Fills-Aime, Mark Zuckerberg'ün CEO koltuğunda oturduğu Meta'ya yönelik yeni açıklamalar yaptı. Meta'nın yenilikçi bir şirket olmadığına işaret eden eski Nintendo yöneticisi, şirketin ‘metaverse' yaratma planlarının başarıya ulaşmayacağını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli video-oyunu ve eletronik şirketi Nintendo'nun Amerika biriminin eski Baş Operasyon Sorumlusu Reggie Fills-Aime, Mark Zuckerberg'ün CEO koltuğunda oturduğu Meta'ya yönelik yeni açıklamalar yaptı. Eski Nintendo yöneticisi, açıklamasında Meta'nın yenilikçi bir şirket olmadığına ve 'metaverse' inşa etme planlarının başarıya ulaşmayacağına işaret etti. Fills-Aime, Epic Games gibi daha küçük ölçekli ve yenilikçi şirketlerin 'metaverse'ün gelişiminde başı çekeceğini de sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; eski yönetici, Facebook'un yıllardır başka insanların fikirlerinin peşinden gittiğini ve tek başına yenilikçi bir şirket olmayı başaramadığını dile getirdi. Açıklamada sosyal medya devinin, başka fikirlerin peşine hızla takılarak veya Oculus, Instagram ve WhatsApp gibi şirketleri satın alarak kendini geliştirdiği ifade edildi.

Fills-Aime'nin açıklamalarına göre; 'metaverse', bir gün Epic Games ve Roblox gibi şirketler tarafından başarıyla geliştirilen bir gerçeklik haline gelecek. Fakat bu gelişimde, Meta'nın önemli bir payı olmayacak.

"META, HER ŞEYDEN ÖNCE REKLAM GELİRİNE ODAKLANIYOR"

Öte yandan; Fills-Aime, açıklamasında bir şirketin yenilikçi olabilmesi için müşterilerine öncelik vermesi ve pazara yeni fikirler getirmesi gerektiğine işaret etti. Fakat Meta'nın, reklam gelirini her şeyin önünde tuttuğu belirtildi.

Eski Nintendo yöneticisi, 2019 yılında emekliye ayrılmadan önce şirkette 15 yıl görev almıştı.