Eski Google CEO'su açıkladı! O teknoloji, iklim krizini çözebilir...

Eski Google CEO'su Eric Schmidt, kısa bir süre önce verdiği bir röportajda yapay zekanın iklim değişikliğine karşı mücadelede kilit bir rol oynayabileceğini açıkladı. Dünyaca ünlü yazılım mühendisi, 2001 ve 2011 yılları arasında Google çatısı altında CEO olarak görev almıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Eski Google CEO'su Eric Schmidt, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir röportajda yapay zeka teknolojilerinin iklim değişikliğiyle mücadelede kilit bir rol oynayabileceğine işaret etti. Dünyaca ünlü yapay zeka yatırımcısı, yazılım mühendisi ve yazarın, 2001 ve 2011 yılları arasında Google çatısı altında CEO olarak görev aldığı biliniyordu. Schmidt, açıklamasında insanlığın iklim krizini hedef alan hamleler yapmaması durumunda gerçek anlamda kavrulacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin CNBC'den aktardığı habere göre; Grönland ve Antarktika'daki buz tabakasında görülen erime hızının endişe verici düzeyde olduğunu ifade eden Schmidt, teknoloji endüstrisinin iklim krizini hedef almak için büyük değişiklikler yapması gerektiğini ve bu sorunların zaman ayırmaya değer olduğunu da sözlerine ekledi.

ESKİ GOOGLE CEO'SU, YAPAY ZEKA ARAŞTIRMALARINA 125 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK

Eski Google CEO'sunun 2017 yılında kurduğu yardım kuruluşu Schmidt Futures ise 'Virtual Earth System' isimli araştırma enstitüsünü destekliyordu. Enstitünün, iklim tahminlerini iyileştirmek ve modelleme hatalarını minimuma indirmek için makine öğrenimi teknolojisini kullanan bir projesi bulunduğu biliniyordu.

Öte yandan; Eric Schmidt, bu yılın Şubat ayında da yapay zeka araştırmalarına 125 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını duyurmuştu. AI2050 olarak adlandırılan yardım fonunun; yapay zekaya yönelik ön yargılar, yapay zekanın olumsuz yönleri, jeopolitik çatışmalar ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabilecek araştırma projelerini destekleyeceği ifade edilmişti.