En çok Instagram kullanan ülkeler belli oldu: Türkiye ilk sırada

Sosyal medya yönetim platformu Hootsuite, 2022 yılının Ocak ayında en çok Instagram kullanan ülkeleri açıkladı. Aylık ortalama 20.2 saatlik Instagram kullanımıyla Türkiye, listenin ilk sırasında yer aldı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya yönetim platformu Hootsuite, 2022 yılının Ocak ayında dünya genelindeki kullanıcıların Instagram'da ortalama ne kadar vakit geçirdiğini hesapladı. Sonuçlar, en çok Instagram kullanan ülkeleri de ortaya çıkardı. Araştırma, kullanıcıların ülke bazında Instagram'da ayda ortalama kaç saat vakit geçirdiklerine ilişkin verileri baz aldı. Araştırmaya yalnızca, Instagram'ın resmi uygulamasını kullanan Android kullanıcıları dahil edildi.

Aktarılan detaylara göre; Türkiye, aylık ortalama 20.2 saatlik Instagram kullanımıyla listenin ilk sırasına oturdu. Bu sürenin, dünya ortalamasının neredeyse 2 katı olduğu belirtildi. Listenin ilk 5'inde; Türkiye'yi, sırasıyla Arjantin, Endonezya, Brezilya ve Hindistan takip etti. Arjantin, Ocak ayında ortalama 16.6 saat Instagram'da vakit geçirirken bu süre; Endonezya için 16 saat, Brezilya için ise 15.6 saat seviyesindeydi.

DÜNYA ORTALAMASI İSE 11.2 SAAT

Dünya ortalamasının ise 11.2 saat olduğu görüldü. Güney Kore, 5.8 saatlik Instagram kullanımıyla uygulamayı en az kullanan ülkelerden biri oldu. Instagram'ın merkezinin bulunduğu ABD'de ise aylık ortama sürenin, 7.7 saat olduğu belirtildi. Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de Instagram kullanım süresi 8.5 saate kadar çıktı.