Elon Musk'tan yeni yatırım tavsiyesi: Dogecoin yine değer kazandı

Kripto paralara ilişkin açıklamalarıyla sık sık gündeme oturan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yüksek enflasyon dönemi özelinde yeni bir yatırım tavsiyesinde bulundu. Dünyaca ünlü CEO'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklama sonrası, Dogecoin birkaç dakika içerisinde yüzde 10'a yakın değer kazandı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD'nin 1980'lerden bu yana gördüğü en yüksek enflasyon rakamlarına ulaşması üzerine Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden kripto para piyasalarına ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Dünyaca ünlü CEO, açıklamasında "Genel bir prensip olarak enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde; dolar yerine, ev ya da iyi ürünler geliştirdiğini düşündüğünüz şirketlerin hisseleri gibi fiziksel varlıklara sahip olmak daha iyidir. Şu anda Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin'im var ve hiçbirini satmayacağım" ifadelerine yer verdi.

Musk'ın açıklaması sonrası, Dogecoin yaklaşık yüzde 10 değer kazandı. Açıklama öncesinde 0,111 dolar seviyesinden işlem gören popüler kripto para birimi, Musk'ın Twitter paylaşımı sonrası sert bir yükselişe geçerek yalnızca birkaç dakika içerisinde 0,119 dolar seviyesine kadar yükseldi. Fakat yaşanan değer artışı, uzun soluklu olmadı. Dogecoin, kısa bir süre sonra tekrar düşüşe geçti.

MUSK, SPACEX VE TESLA ÖZELİNDE DE ENFLASYONU DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan; Musk, açıklamasında SpaceX ve Tesla özelinde de enflasyon değerlendirmelerinde bulundu. Dünyaca ünlü CEO, SpaceX ve Tesla'nın hammadde ve lojistik noktasında yüksek enflasyon baskısı altında olduğuna işaret etti.