Elon Musk'tan Netflix eleştirisi! “O yüzden abone kaybediyor...”

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden Netflix'in son çeyrekte abone kaybettiğini açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paylaşımında dijital yayın devini eleştiren Elon Musk, platformun abone kaybetmesinin asıl nedeninin politik doğruculuk olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler dijital yayın platformu Netflix, gerçekleştirdiği son mali toplantıda 10 yıldan uzun bir süredir ilk kez bir çeyrekte abone kaybı yaşadığını açıklamıştı. Son dönemlerde daha fazla içerik çıkarmaya odaklanan ve artan harcamalara bağlı olarak abonelik paketlerinde zam yapmak durumunda kalan platformun, ABD ve Kanada'da zamlar nedeniyle 600 binden fazla abone kaybettiği tahmin edilmişti. Bunun üzerine şirket, abone sayısını artırmaya yönelik daha uygun fiyatlı bir reklamlı abonelik paketi üzerinde çalışmaya başlamıştı. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir paylaşımda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paylaşımında dijital yayın devini eleştiren Elon Musk, platformun abone kaybetmesinin asıl nedenini politik doğruculuğa bağladı.

Aktarılan detaylara göre; dünyaca ünlü CEO, konuya ilişkin paylaşımını 'Slashdot'a verdiği bir yanıtta yaptı. 'Slashdot', paylaşımında "Netflix hisseleri, şirketin 10 yıldan fazla bir süredir ilk kez abone kaybettiğini açıklamasından hemen sonra yüzde 20 çakıldı" başlıklı bir habere yer vermişti. Musk ise yanıtında "Woke (Uyanmış)' zihin virüsü, Netflix'i izlenemez hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

ELON MUSK'IN BAHSETTİĞİ "WOKE" TRENDİ NEDİR?

Öte yandan; 2010'ların başında başlayan ve 2020'den sonra daha da yaygınlaşan 'Woke' trendinin, ırksal ön yargı ve ayrımcılığa karşı bir duruşa işaret ettiği biliniyordu. Söz konusu trend, daha sonra cinsiyetçilik gibi sosyal eşitsizlikleri de içeren daha geniş bir farkındalık alanını kapsamaya başladı.

Netflix'in içeriklerinde çeşitlilik konusunda oldukça katı kuralları olduğu da biliniyordu. Bu nedenle; birçok yapımcı ve yönetmen, içeriklerini Netflix'te yayınlatabilmek için içeriğin geçtiği coğrafyada yer alan neredeyse her ırk, din, dil, etnik köken, cinsiyet ve kültürden karaktere yer vermek durumunda kalıyordu. Bu da bazen anlatının odak noktasının kaybedilmesine yol açıyordu. Platform, son olarak İskandinav coğrafyasında geçen "Vikings: Valhalla" isimli bir devam dizisinde siyahi bir karaktere yer verdiği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.