Elon Musk'tan korkutan açıklama! “Fabrikalar zarar ediyor...”

Tesla CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce verdiği yeni bir röportajda Teksas, Austin ve Berlin'de bulunan Tesla fabrikalarının milyarlarca dolar zarar ettiğini açıkladı. Çok fazla masraf olduğuna ve üretim yapılamadığına işaret eden Elon Musk, fabrikaların yeniden para kazanması için bir planlama yaptıklarını dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk'ın geçen ay verdiği bir röportajın daha önce paylaşılmamış kısımları, kısa bir süre önce basına servis edildi. Söz konusu röportajda Elon Musk, Tesla'nın Teksas, Austin ve Berlin'de bulunan fabrikalarının milyarlarca dolar zarar ettiğine işaret etti. Tesla fabrikalarını "para fırını" olarak nitelendiren CEO, pek çok masraf olduğunu ve üretim yapılamadığını dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığı habere göre; Musk, fabrikaların kendinden kaynaklanmayan sorunlar nedeniyle üretim yapamadığının da altını çizdi. Bu kapsamda, fabrikaların yeniden para kazanabilir hale gelmesi için bir planlama yapıldığı ve işlerin yolunda gidip gitmeyeceğini zamanın göstereceği belirtildi.

ELON MUSK, SORUNLARIN HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYOR

Öte yandan; Çin'deki katı 'Sıfır COVID' politikası nedeniyle yapılan karantina çalışmaları, bu yıl ülkenin birçok bölgesinde üretimin durmasına neden olmuştu. Tesla otomobillerin bataryalarında kullanılan pek çok bileşenin de Çin'den tedarik edildiği biliniyordu. Bu durum, Tesla için üretimi ve sevkiyatı durma noktasına getirmişti.

Hiper enflasyon nedeniyle de otomobil fiyatlarında zam yapan Tesla, bu gerekçeyle sevkiyat tarihlerini de ertelemek zorunda kalmıştı. Elon Musk, röportajında konuyla ilgili olarak "Bunların hepsi çok hızlı bir şekilde çözülecek ama çok fazla dikkat gerektiriyor" ifadelerini kullandı.