Elon Musk'ın tüneli işe yaramadı: Trafik sıkıştı!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın araç trafiğindeki yoğunluğu önlemek için geliştirdiği tünel projesi, trafik sorununa çözümsüz kaldı. ABD'de tünele giren bir Reddit kullanıcısı, tünelde yaşanan trafiği çektiği bir video aracılığıyla paylaştı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk tarafından araç trafiğindeki yoğunluğu önlemek için geliştirilen tünel projesi, trafik sorununa çözümsüz kaldı. ABD'de tünele giren bir Reddit kullanıcısı, yaşanan trafiği çektiği bir video aracılığıyla paylaştı.

Paylaşımı yapan Reddit kullanıcısı, videoya "Elon Musk'ın Boring şirketinin trafik sıkışıklığı var. Bana imkansız olduğu söylenmişti" notunu düştü. Trafik yanında, tünelde meydana gelebilecek yangın ve kaza gibi aksiliklerden de endişelenen diğer Reddit kullanıcıları ise kısa süre içerisinde gönderiyi yorum yağmuruna tuttu.

ELON MUSK, 5 YIL ÖNCE BİR TÜNEL PROJESİ GELİŞTİRDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Aktarılan detaylara göre; Elon Musk, yaklaşık 5 yıl önce yoğun trafikte beklemeye tahammül edemediğini dile getirmiş ve trafik sorununa çözüm getirmek için bir tünel projesi geliştirdiğini açıklamıştı. Dünyaca ünlü CEO, daha sonra merkezi Teksas'ta olan 'The Boring Company' isimli bir tünel şirketi kurmuştu. Şirketin, metropollerdeki trafik sorununa çözüm getireceği ifade edilmişti.

Geliştirilen tünel sistemi, kırmızı ışıkta bekleyen araçları yer altına indiriyor ve raylar aracılığıyla bir başka trafik lambasında yerin üzerine geri çıkarıyordu. Musk'ın The Boring Company'ye ilişkin açıklamalarından 2 yıl sonra ise şirketin ilk tünel projesi, 2018'de Los Angeles'ta tamamlandı. Bir süredir faaliyetini sürdüren tünel, şimdiye kadar olumlu ve olumsuz birçok eleştiri aldı.