Elon Musk, Tesla'nın yeni yapay zeka etkinliğinin tarihini açıkladı! Etkinlikte neler olacak?

Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı yeni bir Twitter paylaşımında şirketin bu yılki yapay zeka etkinliğinin tarihini açıkladı. ‘Tesla AI Day'in 19 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden Elon Musk, şirketin merakla beklenen insansı robotu Optimus'un bir prototipinin de etkinlikte görücüye çıkarılabileceğini belirtti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, yaptığı yeni bir Twitter paylaşımında şirketin bu yılki yapay zeka etkinliğinin 19 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Yeni 'Tesla AI Day'in oldukça güzel güncellemeler içereceğine işaret eden Elon Musk, şirketin merakla beklenen insansı robotu Optimus'un bir prototipinin de etkinlikte görücüye çıkarılabileceğini dile getirdi. Musk, Nisan ayında yaptığı son açıklamada Optimus'un çalışan bir prototipinin 2022 sonuna kadar tanıtılmasını ve şirketin 2023'te robotun üretimine başlamasını umduğunu söylemişti.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre; Tesla, yeni etkinlikte otonom sürüş yazılımı, yeni otonom sürüş çipleri ve 'Dojo' isimli süper bilgisayar projesine ilişkin yeni güncellemeleri aktaracak. Şirket ayrıca, etkinlikte insansı robotunun çalışan bir prototipini de görücüye çıkaracak.

ELON MUSK'A GÖRE OPTIMUS, TESLA ARAÇLARDAN DAHA BÜYÜK BİR ETKİ YARATACAK

Elon Musk'ın daha önceki açıklamalarına göre; yaklaşık 172 santimetre uzunluğunda ve 57 kilogram ağırlığında olacak olan Optimus, saatte 8 kilometre hızla hareket edebilecek ve 70 kilograma kadar ağırlık kaldırabilecek.

İnsanlar tarafından sıkıcı ve tehlikeli olarak kabul edilen gündelik işleri yerine getirmek için tasarlanan robot, Tesla araçlardaki otonom sürüş teknolojisine güç veren yapay zeka teknolojisini kullanacak. Başlangıçta Tesla tesislerinde konuşlandırılacak olan robot, Elon Musk'a göre dünyada Tesla araçlardan daha büyük bir etki yaratacak.