Elon Musk rekor kırdı: Kişisel servetini 1 günde 36 milyar dolar artırdı

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, araç kiralama şirketi Hertz'in 100 bin Tesla alacağını duyurması ve Tesla hisselerinin yükselişe geçmesiyle birlikte kişisel servetini 1 günde 36 milyar dolar artırarak rekor kırdı. Dünyaca ünlü CEO'nun net servetinin, güncel olarak 288.6 milyar dolar seviyesinde olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, kişisel servetini 1 günde 36 milyar dolar artırarak rekor kırdı. Dünyaca ünlü CEO'nun kişisel servetindeki artışın arkasında, Tesla hisselerinin yükselişe geçmesinin yattığı belirtildi. Musk'ın net serveti, güncel olarak 288.6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; Tesla hisseleri, araç kiralama şirketi Hertz'in 100 bin Tesla otomobil alacağını duyurması sonrası yükselişe geçmişti. Bu gelişme sonrası şirketin piyasa değeri, 1 trilyon doları aşmıştı. Böylece Tesla, dünyanın ilk trilyon dolarlık otomobil şirketi olmuştu.

Tesla'nın hisse senetleri, Hertz'in 100 bin Tesla alacağının açığa çıkmasıyla birlikte yüzde 13 değerlendi. Yaşanan yükseliş, Elon Musk'ın kişisel servetine de olumlu katkı sağladı.

TESLA, HİSSELERİNDEKİ SON YÜKSELİŞLE BERABER DÜNYANIN EN DEĞERLİ OTOMOTİV ŞİRKETİ OLDU

Diğer yandan; Elon Musk, kısa bir süre önce Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u dünyanın en zengin insanları listesinde geride bırakarak ilk sıraya yükselmişti. Jeff Bezos'un kişisel servetinin, güncel olarak 192.6 milyar dolar seviyesinde olduğu biliniyordu. Kişisel servetindeki son yükselişle birlikte dünyaca ünlü CEO, Jeff Bezos'un kişisel servetiyle arasındaki farkı yaklaşık 100 milyar dolara çıkarmış oldu.

Bununla birlikte, Tesla da hisselerindeki son yükselişle beraber dünyanın en değerli otomotiv şirketi oldu. Elon Musk'ın kişisel servetinin, güncel olarak bazı otomobil devlerinin piyasa değerinden daha fazla olduğu kaydedildi. Japon otomobil üreticisi Toyota'nın toplam piyasa değerinin 282 milyar dolar, ABD merkezli otomobil üreticisi Ford'un toplam piyasa değerinin ise 62.8 milyar dolar olduğu ifade edildi.