Elon Musk, nükleer enerjiyi desteklediğini açıkladı! İşte nedeni...

Elon Musk, katıldığı “Getting Stoned” isimli bir ‘podcast' yayınında nükleer enerjiyi desteklediğini açıkladı. Nükleer santrallerin kapatılmaması gerektiğine işaret eden Elon Musk, doğal afet riski olan bölgelerden uzak durulduğu sürece nükleer santrallerin atmosferdeki karbondioksit seviyesini düşürme noktasında kritik bir öneme sahip olabileceğini dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce katıldığı "Getting Stoned" isimli bir 'podcast' programında nükleer enerji yanlısı olduğunu açıkladı. Açıklamasında nükleer santrallerin kapatılmaması gerektiğine işaret eden Elon Musk, doğal afet riski olan bölgelerden uzak durulduğu sürece nükleer santrallerin atmosferdeki karbondioksit seviyesini düşürme noktasında kritik bir öneme sahip olabileceğini dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin Teslarati.com'dan aktardığı habere göre; kendisinin de bir nükleer yanlısı olduğunu ve nükleerin kötü bir şana sahip olduğunu belirten Musk, "İnsanlar, doğal afetlere eğilimli bir yerde olmadıkça nükleer santralleri kapatmamalı. Fukushima durumu gibi... Bölgede pek çok tsunami olduğunu biliyorsunuz; bu durumda doğal afetlerin olduğu bir yerde nükleer santral bulunması pek iyi değil. Ancak örneğin Fransa, Almanya veya ABD'nin birçok bölgesinde, nükleer santralleri etkileyebilecek düzeyde bir doğal afet riski yok. Bu durumda, bu bölgelerdeki santralleri kapatmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü iş insanı ayrıca, bir gün güneş enerjisi ve elektrikli bataryaların gezegen için yeterli enerjiyi üreteceğine inandığına dikkat çekti. Musk, geçiş sürecinde nükleer enerjinin göz ardı edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ELON MUSK, KARBON DEPOLAMA KONUSUNDA NÜKLEER ENERJİYE GÜVENİYOR

Öte yandan; Elon Musk, nükleer enerji sayesinde atmosferdeki karbonun toplanıp katı halde depolanabileceğini de öne sürdü. Tesla CEO'su, konuya ilişkin açıklamasında "Atmosferdeki karbondioksit miktarını daha düşük bir seviyeye indirmemiz gerekiyor. Bunun için karbondioksiti havadan alıp bir yerde saklamamız gerekecek ve bence katı bir biçimde depolamak mantıklı olacak. Bu sayede depoladıktan sonra yavaş yavaş buharlaşarak atmosfere geri dönemez" ifadelerine yer verdi.