Elon Musk, Jeff Bezos'un milyarderler listesindeki sırasına atıfta bulunduğu bir paylaşım yaptı

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, Jeff Bezos'un kurucusu olduğu Amazon'un dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olduğunu söylediği paylaşımına yanıt verdi. Musk, yanıtında Bezos'un milyarderler listesindeki sırasına atıfta bulundu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, Jeff Bezos'un kısa bir süre önce yaptığı bir Twitter paylaşımına yanıt verdi. Bezos, söz konusu paylaşımında kurucusu olduğu Amazon'un dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olduğuna işaret ediyordu.

Dünyaca ünlü CEO, Amazon ile ilgili yapılan haberlerden birinin görseline yer verdiği açıklamasında "Dinleyin ve açık olun, fakat kimsenin size kim olduğunuzu söylemesine izin vermeyin. Bu, bize başarısız olacağımız yolları söyleyen birçok haberden yalnızca biriydi. Bugün Amazon, dünyanın en başarılı şirketlerinden biri ve tamamen farklı iki sektörü, kökünden değiştirdi" ifadelerine yer vermişti.

Musk ise yanıtında Bezos'un milyarderler listesindeki sırasına atıfta bulundu. Paylaşımına gümüş madalya emojisi ekleyen Musk, Bezos'un zirvedeki koltuğu Musk'a kaptırarak artık dünyanın en zengin ikinci insanı olduğunu vurgulamış oldu. Yapılan her iki paylaşım da binlerce beğeni ve etkileşim aldı. İkili, daha önce de birçok kez birbirlerine göndermede bulundukları paylaşımlar yapmıştı. Özellikle NASA'nın Ay'a iniş için araç geliştirme yetkisini Bezos liderliğindeki Blue Origin yerine SpaceX'e vermiş olması, iki CEO arasında önemli bir gerilim yaratmıştı.

BEZOS, MUSK'IN YÜKSELİŞİYLE BERABER MİLYARDERLER LİSTESİNDE İKİNCİ SIRAYA GERİLEMİŞTİ

Öte yandan; Elon Musk, kısa bir süre önce uzun bir aradan sonra tekrar 'Dünyanın En Zengin İnsanı' unvanını elde etmişti. Bloomberg Milyarderler Endeksi, Musk'ın kişisel servetinin 222 milyar dolar seviyesinde olduğuna işaret etmişti. Bezos ise Musk'ın yükselişiyle beraber bir sıra gerilemiş ve milyarderler listesinde ikinci sıraya yerleşmişti.