Elon Musk duyurdu: Tesla otomobillere Steam entegrasyonu gelecek

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, araçlara Steam entegrasyonu geleceğini duyurdu. Bu sayede yolcuların, Steam kütüphanesinde yer alan tüm oyunlara Tesla üzerinden erişebileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın araçlarındaki multimedya ekranı, halihazırda otomobilde oyun oynanabilmesini mümkün kılıyor. Bununla birlikte; araçların direksiyonları, kumanda olarak kullanılabiliyor. Şirketin, bu konu özelinde 'Tesla Arcade' isimli bir oyun platformu geliştirdiği de biliniyor. Söz konusu platform için güncel olarak birçok oyun stüdyosuyla iş birliği yapılıyor.

Aksam.com.tr'nin Electrek.co'dan aktardığı habere göre ise bu iş birlikleri arasına, kısa bir süre önce bir yenisi daha eklendi. Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, araçlara dünyanın önde gelen oyun platformu Steam'in entegre edileceğini açıkladı. Platformun, doğrudan araçtaki multimedya sistemine entegre edileceği ifade edildi. İş birliği kapsamında, Steam'in yeni bir sürümünün oluşturulacağının da altı çizildi.

Yaşanan gelişme sonrası; Tesla Arcade platformunun, Steam'deki sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamayacağı da merak konusu oldu. Fakat platformun, dünyanın en iyi oyun konsollarıyla yarışabilecek bir donanıma sahip olduğu belirtildi.

TESLA ARCADE, PLAYSTATION 5'E YAKIN PERFORMANS GÖSTERİYOR

Paylaşılan bilgilere göre; Tesla Arcade, AMD'nin RDNA2 Navi 23 ekran kartını kullanıyor. Bu ekran kartı, 10 TFLOPS güçte performans gösterebiliyor. PlayStation 5 oyun konsolunun ekran kartı gücünün ise 10,28 TFLOPS seviyesinde olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan; Elon Musk, otonom araçlarda eğlence sisteminin oldukça önemli olduğunu söylüyor. Dünyaca ünlü CEO, tüm çalışmaları bunun üzerine inşa ettiklerini dile getiriyor. Ancak Tesla'nın seyir halindeyken oyun oynanabilmesine imkan tanıyan sistemi, bir süredir ABD'de ağır bir biçimde eleştiriliyor.