Elon Musk açıkladı! Mars'a gidiş biletinin fiyatı...

SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, TED Başkanı Chris Anderson ile gerçekleştirdiği bir söyleşide sıradan insanlar için Mars'a gidiş biletinin fiyatını açıkladı. Biletin 100 bin dolar civarında bir ücrete mal olacağına işaret eden Elon Musk, bu fiyatın karşılanabilir olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, TED Başkanı Chris Anderson ile gerçekleştirdiği bir söyleşide şirketin Mars'ta koloni kurma planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyaca ünlü CEO, açıklamasında Mars'a gidiş biletinin ne kadara mal olacağını da açıkladı. Bir Mars biletinin 100 bin dolar civarında bir ücrete mal olacağını ifade eden Elon Musk, bu fiyatın karşılanabilir bir ücret olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; Elon Musk, açıklamasında ayrıca "Mars'a taşınmak, 100 bin dolara mal olabilir ve bence neredeyse herkes, bu miktarı çalışıp biriktirebilir ve isterse Mars'a gidebilir" ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte, fiyatın o günkü ekonominin güncel durumuna göre belirleneceğini belirten SpaceX CEO'su; Mars seyahatini, kızıl gezegende bir şehir inşa etmek için ihtiyaç duydukları 1 milyon insanı çekecek kadar uygun maliyetli hale getirmeyi istediklerini de dile getirdi.

ELON MUSK, MARS'A TAŞINACAK İLK İNSANIN 2029'DA KIZIL GEZEGENE AYAK BASACAĞINA İNANIYOR

Öte yandan; SpaceX, gelecek yıllarda Mars'ta kendi kendine enerji üreten bir şehir inşa etmeyi hedefliyor. Şirket, bu doğrultuda 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Mars'a göndermek için 10 yıl boyunca bin Starship roketi inşa etmeyi planlıyor. Elon Musk, Mars'a taşınacak ilk insanın 2029'da kızıl gezegene ayak basabileceğine inanıyor. Dünyaca ünlü CEO'nun ayrıca, uzun yıllardır Mars'ta koloni kurmaya yönelik bir tutkusu bulunuyor.

Musk'ın, daha önce de insanlığın çok gezegenli hale getirilmesi gerektiğini ve Mars'ta koloni kurma hedefini yerine getirmek için tüm mülklerini satmayı planladığını açıkladığı biliniyor.