Elon Musk açıkladı: İşle Tesla'nın yeni hedefleri

Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir açıklamada CEO'luk koltuğunda oturduğu Tesla'nın yeni hedefleri ve planlarını açıkladı. Dünyaca ünlü CEO, Tesla'nın yeni hedefinin insanlığı fosil yakıttan uzak tutmak olduğuna ve şirketin bu hedef doğrultusunda yeniden ölçeklendirileceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ELon Musk, kısa bir süre önce resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada CEO'luk koltuğunda oturduğu Tesla'nın ana planının üçüncü bölümü üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Planın ilk 2 bölümü, genel misyonu belirleme ve hangi teknolojilere odaklanılacağı ile ilgiliydi. Süreçten memnun olduğu ifade edilen Musk, yaptığı yeni bir paylaşımda şirketin yeni hedeflerini de detaylandırdı.

Dünyaca ünlü CEO, Tesla'nın yeni hedefinin insanlığı fosil yakıttan uzak tutmak olduğuna işaret etti. Ünlü iş insanı, şirketin hem bu planı hem de yapay zeka yatırımları ile ilgili hedeflerini gerçekleştirebilmek için uç boyutta ölçeklendirileceğini dile getirdi. Musk, yeni hedeflerin SpaceX ve The Boring Company'ye ilişkin başlıklar içereceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, Musk'ın açıklamasındaki SpaceX ve The Boring Company vurgusu dikkat çekti. Dünyaca ünlü CEO, bir süre önce sahip olduğu tüm şirketleri tek bir çatı altında toplayacak yeni bir şirket kuracağı iddialarıyla gündeme gelmişti.