Elon Musk, 24 saatte 65 milyar dolar kaybetti! Anlaşmayı feshetmişti...

Twitter ile askıda olan satın alma anlaşmasını kısa bir süre önce fesheden Elon Musk, yaptığı duyurunun ardından 24 saatte kişisel servetinden 65 milyar dolar para kaybetti. Yaşanan gelişmeyle birlikte; Elon Musk'ın 2022 yılı boyunca yaşadığı toplam kayıp, 1,4 trilyon dolara ulaştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, sosyal medya devi Twitter ile yaptığı ve uzun zamandır askıda olan 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını kısa bir süre önce feshettiğini açıkladı. Bunun üzerine dünyaca ünlü CEO'nun kişisel serveti, duyurudan sonraki 24 saat içerisinde 65 milyar dolar azaldı. Yaşanan gelişmeyle birlikte; Elon Musk'ın 2022 yılı boyunca yaşadığı toplam kayıp, 1,4 trilyon dolara ulaştı.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; Musk'ın net serveti içerisinde en çok değer kaybı yaşayan bölme, Tesla hisseleri oldu. Dünyaca ünlü CEO, 25 Nisan tarihinde Twitter'ı satın almayı planladığını açıkladığında Tesla hisseleri, 998,02 dolardan işlem görüyordu. Anlaşmanın feshedilmesinin ardından ise hisseler yüzde 24 değer kaybederek 752,29 dolar seviyesine geriledi. Elektrikli otomobil devinin hisselerinde görülen düşüş, borsadaki ortalama değer kaybından çok daha fazla oldu.

ELON MUSK'IN KİŞİSEL SERVETİ, 340 MİLYAR DOLAR İLE ZİRVE YAPMIŞTI

Öte yandan; Tesla ve SpaceX gibi dev şirketlerin kurucu CEO'su olan Elon Musk, uzun süredir dünyanın en zengin insanı olma niteliği taşıyor. Dünyaca ünlü iş insanının net servetinin, Kasım ayında 340 milyar dolar ile zirve yaptığı biliniyor.