Elektronik müzik sanatçısı Deadmau 5, Oberhasli isimli bir sanal konser alanı geliştiriyor

Joel Zimmerman olarak da bilinen Kanadalı elektronik müzik sanatçısı Deadmau 5, Oberhasli isimli bir sanal konser alanını dinleyici beğenisine sunmaya hazırlandığını duyurdu. Platformun, Core isimli video-oyununun yapımcısı Manticore Games ile iş birliği içerisinde inşa edileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Joel Zimmerman olarak da bilinen Kanadalı elektronik müzik sanatçısı Deadmau 5, sanal konser alanı geliştirdiğini duyurdu. Oberhasli adı verilecek olan platformun, Core isimli video-oyununun yapımcısı Manticore Games ile iş birliği içerisinde inşa edileceği belirtildi. Platformun ayrıca; müzik, oyun ve diğer eğlenceli içeriklerin yer aldığı interaktif ve sosyal bir alan olacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Digitaltrends'ten aktardığı habere göre; Deadmau 5 tarafından geliştirilen sanal konser alanı, Unreal oyun motorundan güç alan oyun geliştirme platformu Core'da kullanıma açılacak. Kullanıcılar, platforma Epic Games Store üzerinden de erişebilecek.

Diğer yandan; Oberhasli, Digitaltrends tarafından Fortnite'ta düzenlenen canlı konserlerin daha derinlemesine bir versiyonu olarak tanımlandı. Bu konserlerden farklı olarak Deadmau 5'in sanal konser alanının, yeni güncellemeler ile sürekli gelişeceği belirtildi. Platformun; zaman içerisinde düzenli olarak güncelleme alacağının, değiştirileceğinin ve gerçek dünyadaki gelişmeler ve yan etkinliklerle uyumlu hale getirileceğinin de altı çizildi.

DEADMAU 5 VE CORE, DAHA ÖNCE DE İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞTI

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Deadmau 5 ve Core, daha önce de bu yılın başlarında iş birliği yapmıştı. İkili, Deadmau 5'in "When the Summer Dies" klibi için içerik üreticilerden sanal distopik evrenler yaratmalarını istemişti.