Elektrikli otomobiller ilk sırada: Z kuşağı neye yatırım yapıyor?

Finans teknolojileri şirketi Apex Fintech Solutions tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Z kuşağının ağırlıklı olarak elektrikli otomobiller ve ‘metaverse' platformlarına yatırım yaptığını ortaya koydu. Veriler, Z kuşağı üyelerinin en çok elektrikli otomobil şirketi Tesla'da hisse sahibi olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Finans teknolojileri şirketi 'Apex Fintech Solutions' tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Z kuşağı üyelerinin ağırlıklı olarak elektrikli otomobiller ve 'metaverse' platformlarına yatırım yaptığını gösterdi. Şirket, genç yatırımcıların en çok hisse senedi bulundurduğu ilk 100 şirketi belirlemek için 1996'dan sonra doğmuş olan kişilere ait 1 milyonun üzerinde portföyü inceledi. Sonuçlar, Z kuşağının en çok elektrikli otomobil şirketi Tesla'da hisse sahibi olduğunu ortaya koydu.

Aksam.com.tr'nin The Globe and Mail'dan aktardığı habere göre; Tesla, listede ilk sırayı çekerken Çinli elektrikli otomobil üretici NIO, 8 numaraya yerleşti. Elektrikli otomobil girişim şirketi Rivian Automotive Inc ise listede 44 numaraya oturdu. Bununla birlikte, Z kuşağının 'metaverse'e yaptığı yatırımların da artış gösterdiği görüldü.

'Meta Platforms Inc'den alınan hisseler 12. sıraya yerleşirken VR oyun platformu Roblox, 36 sıra birden yükselerek 36. sıraya çıktı. ABD'li sinema salonu zinciri AMC Entertainment ise ilk 100'de 1 numaradan 3 numaraya geriledi. Uzmanlar, NFT şirketlerinin de halka arz edildikten sonra ilk 100'e gireceğine işaret etti.

'METAVERSE', TAMAMEN SOSYAL MEDYANIN YERİNİ ALACAK

Diğer yandan; pazarlama teknolojileri şirketi IZEA Worldwide'ın hazırladığı başka bir rapor da sosyal medya fenomenlerinin yüzde 56'sının, 'metaverse'e giriş yaptığını ve yüzde 70'lik bir kitlenin, 'metaverse'ün tamamen sosyal medyanın yerini alacağına inandığını göstermişti.

Aynı raporda ayrıca; sosyal medya fenomenlerinin yüzde 60'ı, 'metaverse' platformlarına içerik üretici olarak katılacağını ifade etmişti. Yüzde 72'si ise 'metaverse' üzerinden para kazandığını ya da gelir elde etmenin yolunu bulduğunu dile getirmişti.