Elektrikli otomobil pazarında dev ortaklık: Sony, Honda ile elektrikli otomobil üretecek

Sony, Honda ile elektrikli otomobil pazarına yönelik yeni bir iş birliği yaptığını duyurdu. İkili tarafından üretilecek olan ilk elektrikli otomobil modelinin, 2025 yılında satışa sunulacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli teknoloji devleri Sony ve Honda, birlikte elektrikli araç tasarlamak ve piyasaya sürmeye yönelik yeni bir iş birliği yaptıklarını ve anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Henüz tamamlanmayan anlaşma kapsamında iki şirketin, bu yıl sonuna kadar ortak bir girişim kuracağı ve 2025 yılına kadar araç satışı yapmaya başlayacağı ifade edildi. Honda'nın; yapılan iş birliğinin bir parçası olarak ilk modeli tasarlayacağı, üreteceği ve piyasaya süreceği belirtildi. Sony'nin ise aracın mobilite hizmet platformunu geliştireceği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; anlaşma, Honda'nın otomobil geliştirme ve satış konusundaki uzmanlığını Sony'nin bilgi-eğlence sistemleri, görüntü sensörleri ve mobilite konusundaki uzmanlığıyla birleştirmeyi hedefleyecek. Kurulacak girişim, Honda'nın 2040 yılına kadar tüm araçlarını elektrikli hale getirme hedefine ulaşmasına da yardımcı olacak.

Öte yandan; güncel olarak Honda'nın, en kısıtlı elektrikli otomobil serisine sahip şirketlerden biri olduğu da biliniyor. Otomotiv devi, Avrupa'da yalnızca bölgeye özel geliştirdiği 'Honda E' isimli elektrikli otomobilini satışa sunuyor.

SONY, KENDİ TASARLADIĞI 2 ELEKTRİKLİ SUV MODELİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARMIŞTI

Honda CEO'su Toshihiro Mibe; konuya ilişkin açıklamasında Sony ve Honda, kültürel ve tarihi bağlamda birçok benzerliğe sahip olsa da iki şirketin teknolojik uzmanlık alanlarının çok farklı olduğuna işaret ediyor. Bu nedenle Sony ve Honda'nın güçlü yanlarını bir araya getirmek istediklerini belirten Mibe, yapılan iş birliğinin mobilitenin geleceği için büyük fırsatlar sunacağına inandığını da sözlerine ekliyor. Sony ise güvenlik, eğlence ve uyarlanabilirlik merkezli bir mobilite sistemi oluşturmak istediklerini söylüyor.

Diğer yandan; Sony, kısa bir süre önce kendi tasarladığı 'Vision-S' ve 'Vision-S 02' isimli elektrikli SUV modellerini de görücüye çıkarmıştı. Vision-S; 360 derece 'Reality Audio' çevreleyici ses sistemi, geniş araç içi ekranlar, otonom sürüş teknolojisi ve 33 farklı sensörle birlikte gelmişti. Şirket, bu yılın bahar aylarında da 'Sony Mobility' isimli bir alt şirket kuracağına işaret etmişti.