El Salvador, 500 Bitcoin daha satın aldı! Düşüşü fırsat bildi...

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador'un başkanı Nayib Bukele, popüler kripto para biriminin değerindeki düşüşten faydalanabilmek için 500 Bitcoin daha satın aldı. El Salvador, Bitcoin'i geçen yılın Eylül ayında resmi para birimi haline getirmişti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Geçen yılın Eylül ayında Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador'un başkanı Nayib Bukele, popüler kripto para biriminde son dönemlerde görülen düşüş trendinden faydalanabilmek için ülkeye 500 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. Yatırımcıların ellerindeki Bitcoin'leri elden çıkarma eğilimi gösterdiği sırada hazinesine 500 Bitcoin daha ekleyen El Salvador, Bitcoin'leri 31 bin dolar seviyesinden satın aldı.

Aksam.com.tr'nin Bloomberg'den aktardığı habere göre; Bukele, ülkenin Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etmesinin ardından 103 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almıştı. Bu Bitcoin'lerin, güncel olarak yüzde 28'lik değer kaybıyla 74 milyon dolara gerilediği kaydedildi. Ülke başkanı ayrıca, El Salvador'un kıyısında tamamen Bitcoin ile finanse edilecek bir şehir oluşturacaklarını açıklamıştı. 'Bitcoin Şehri'nin, uluslararası bir havalimanına sahip olacağı ve vergiden muaf olacağı ifade edilmişti.

EL SALVADOR, JEOTERMAL ENERJİ İLE BITCOIN MADENCİLİĞİ YAPMAYI HEDEFLİYOR

Bununla birlikte; El Salvador, ülkedeki bir volkanik dağdan gelen jeotermal enerjiyi kullanarak Bitcoin madenciliği yapacaklarını duyurmuştu.

Öte yandan; dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve hiper enflasyon, çoğu yatırımcının riskli yatırımlardan kaçınma eğilimi göstermesine neden olmuştu. Bu nedenle yatırımcılar, Bitcoin gibi popüler kripto paraları ve hisse senetlerini elden çıkarmaya başlamıştı. Dolaşıma giren Bitcoin sayısının artması nedeniyle de Bitcoin, ciddi bir değer kaybı yaşamış ve bu yılın en düşük seviyelerine gerilemişti.