Duyan sevinçten havaya uçtu! Instagram'a TikTok özelliği geliyor! Bambaşka bir boyuta bürünecek!

Dünyanın en popüler sosyal medya ağlarından birisi olan Instagram'ın yeni bir özelliği test etmeye başladığı konuşuluyor. Instagram, videoyu daha öne ve merkeze getirmek için tasarlandığını söylenen bir özellik geliştiriyor. TikTok'ta ilk dikkat çeken özelliğin tam ekran, dikey bir video olduğunu biliyorsunuz. Bu özelliğin benzerinin Instagram'a da geleceği iddia edildi. Bu özelliğin test edildiği iddialar arasında yer alırken ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Duyan sevinçten havaya uçtu. Instagram'a TikTok özelliği geliyor. Bambaşka bir boyuta bürünecek. Sosyal medya platformu Instagram'ın son dönemde TikTok'ta yer alan özelliğe benzer bir deneyim sunacak bir özelliği test ettiği iddia edildi. Instagram'ın ana şirketi Meta, Reels'in artık insanların Instagram'da geçirdiği zamanın %20'sinden fazlasını oluşturduğunu belirtti. Facebook'ta her türden video, kullanıcıların platformda harcadıkları zamanın %50'sini oluşturuyor.

YENİ ÖZELLİK GELİYOR

Instagram, videoyu daha öne ve merkeze getirmek için tasarlandığını söylenen bir özellik geliştiriyor.

Bu özelliğin test edildiği iddialar arasında yer alırken ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

EKLENECEK ÖZELLİK NELERİ KAPSIYOR?

Tam ekran ana sayfa 'feed' testinde, keşif sekmesine, alışverişe ve kendi sayfanıza erişmek için alt gezinme çubuğunu kullanmaya devam edilebilecek. Hesaplar arasında geçiş yapmak, gönderi oluşturmak, bildirimlerinizi kontrol etmek ve mesajlarınıza göz atmak için kullanılan simgeler de önceden olduğu gibi üst kısımda yer alacak.

Test görüntüsü hikayelerin nerede göründüğünü göstermese de, Instagram'dan bir temsilci, hikayelerin akışının en üstünde kaldığını doğruladı.

Hikayeler'de reklam için daha çok alan bulunduğundan, Instagram için daha büyük bir kazanç aracı olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda şirket, Reels'e daha fazla para kazanma seçeneği eklemeyi planlıyor. Reels üzerinden para kazanma çağrısının birkaç yıl içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Meta gibi Google da YouTube Shorts aracılığıyla kısa videoda çalışmalarına devam ediyor. Google'ın geçen haftaki kazanç çağrısında şirket, YouTube Shorts'taki reklamları test etmeye başladığını açıkladı. YouTube Shorts, geçen yıla göre dört kat daha fazla olan günde 30 milyar görüntüleme üretiyor.

Görenin nutku tutulacak! Instagram'dan yıllar öncesine götürecek yenilik! MSN'deki özellik mesajlar kısmına taşınıyor

WhatsApp'ı açan neye uğradığını şaşıracak! Duyanın etekleri tutuştu! 24 saatlik süre sona eriyor