Dünyanın ‘metaverse'te yapılacak ilk Moda Haftası yolda!

Dünyanın ‘metaverse' evreninde yapılacak olan ilk ‘Moda Haftası (Fashion Week)', ‘metaverse' platformu Decentraland'ta hayata geçirilecek. Etkinlik, 24-27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyanın 'metaverse' evreninde yapılacak olan ilk 'Moda Haftası (Fashion Week)' etkinliğine yönelik çalışmalar başladı. Etkinliğin, 'metaverse' platformu Decentraland'ta yer alan 'Luxury Fashion (Lüks Moda)' bölgesinde düzenleneceği ifade edildi. Söz konusu sanal alanın, en ikonik moda markalarını 'metaverse'te temsil etmek için Vogue Arabia dergisi ve UNXD isimli NFT pazar yeri tarafından geliştirildiği biliniyordu. Cavalli, Dolce&Gabbana, Elie Saab, Etro, Jacob&Co. ve Tommy Hilfiger gibi pek çok moda devinin, etkinlik kadrosunda yer alabilmek için şimdiden sıraya girdiğine işaret edildi.

Aksam.com.tr'nin GlobeNewswire'dan aktardığı habere göre; Decentraland, 24-27 Mart tarihleri arasında tamamen dijital olarak hayata geçirilecek olan etkinliğe ev sahipliği yapacak. 4 günlük defile etkinliğinde, 'pop-up' mağazalar ve partiler de yer alacak. Etkinlik, Londra merkezli perakende devi Selfridges'ın defilesi ile 23 Mart'ta başlayacak. Açılış etkinliğinde, Paco Rabanne ve Victor Vasarely de bulunacak.

Dolce&Gabbana, Dundas ve Etro gibi diğer ünlü moda markaları da benzer şekilde, defile süreci için ünlü tasarımcılarla iş birliği yapacak.

MODA, 'METAVERSE' EVRENİ İÇİN YENİ BİR KATEGORİ DEĞİL

Öte yandan; 'metaverse' evreninde, içerik üreticilerin geçen yıl avatarlar için giyilebilir ürün satışlarından 1 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği biliniyor. Bu nedenle, moda ve lüks tüketimin 'metaverse' için yeni bir kategori olmadığı ifade ediliyor.

Decentraland'ta etkinliğe ev sahipliği yapacak olan bölge de Paris'teki 'Montaigne Caddesi'nden ilham alıyor. Söz konusu caddenin; Tommy Hilfiger, Dolce&Gabbana, Eli Sabe ve Cavalli gibi dünyaca ünlü moda devlerinin mağazalarıyla çevrili olduğu dile getiriliyor.