Dünyaca ünlü haber ajansı, ödüllü haber fotoğraflarını NFT olarak satışa çıkarıyor

ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP), foto muhabirleri tarafından kaydedilen yakın tarih ve eski tarihe ilişkin ödüllü anları 31 Ocak'ta NFT olarak satışa çıkaracağını duyurdu. Ajans, NFT'leri için bir pazar yeri oluşturmak üzere blok zinciri teknolojisi servis sağlayıcısı Xooa ile de iş birliği yaptı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyaca ünlü haber ajansı Associated Press (AP), foto muhabirler tarafından kaydedilen yakın tarih ve eski tarihe ilişkin ödüllü haber fotoğraflarını 31 Ocak'ta NFT (Non-Fungible Token) olarak satışa çıkaracağını duyurdu. Ajans, blok zinciri servis sağlayıcısı Xooa ile iş birliği içerisinde NFT'leri için bir pazar yeri oluşturacağına işaret etti. Pazar yerinin, lansmandan sonraki birkaç hafta içerisinde piyasaya sürülecek bir başlangıç koleksiyonuyla çıkış yapacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Associated Press'in ilk NFT koleksiyonu uzay, iklim ve savaş gibi kategorilerde dijital olarak iyileştirilmiş Pulitzer ödüllü görüntüleri içerecek. Her bir NFT; fotoğrafın çekildiği yeri, tarihi ve saati, fotoğrafçının çekim için kullandığı ekipmanları ve fotoğraf ayarlarını gösteren orijinal verileri de içerecek. Kullanıma sunulacak olan pazar yeri, müşterilerin kredi kartları ve kripto para cüzdanları aracılığıyla NFT'leri alıp satmasına ve takas etmesine olanak tanıyacak.

NFT'LER, POLYGON BLOK ZİNCİRİNDE ÜRETİLECEK

Satışlardan elde edilen gelirler, daha sonra Associated Press'in NFT faaliyetlerini finanse etmek için kullanılacak. Dünyaca ünlü haber ajansı, NFT'lerin çevreye etkisini minimuma indirmek için dijital varlıkları, rakiplerinden çok daha az enerji tüketerek üreten Polygon blok zincirinde üretecek.