Dünya Türk silahını istiyor! Alman basınından övgü

Türk savunma sanayiini mercek altına alan Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi, ‘'Türk askeri sanayii her zamankinden daha başarılı'' diyerek birçok ülkenin de Türk silahlarını istediğini belirtti.

Akşam Gazetesi

Türkiye'nin güçlenen savunma sanayiinin imzasını taşıyan silahlar dünyanın dört bir yanında adından söz ettiriyor. Özellikle SİHA'ların başarıları sonrası pek çok ülke bu silahları satın almak için sıraya girdi. Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi, bu ilginin kaynağı olan silahları ve üreticilerini inceledi. Gazete ''İnsansız hava araçları söz konusu olduğunda Türkiye teknolojik, askeri ve ekonomik olarak bir güç haline geldi'' değerlendirmesinde bulundu.

'SAHADA TEST EDİLDİ'

Andreas Mihm imzalı analizde ''Türk askeri sanayisi her zamankinden daha başarılı'' denildi ve pek çok ülkenin Türk drone'larını ve silahlarını istediğinin altı çizildi. Baykar'ın ürettiği İHA'lara dikkat çeken gazete şu değerlendirmede bulundu; "Çeşitli savaşlarda denenmiş Baykar'ın Bayraktar TB2 SİHA'sı, Ukrayna savaşında Rus tanklarını, araçlarını ve hava savunma sistemlerini vuruyor."

'HER ALANDA VARLAR'

Gazete 'Türk savunma sanayiini sadece büyüyen yeni insansız hava araçlarına indirgemek yanlış olur' diyerek Türkiye'nin geniş askeri araç filosuna dikkat çekti. İstanbul'da düzenlenen IDEF silah fuarında sergilenen ürünleri hatırlatan gazete, "Karada, denizde ve havada kullanıma yönelik insanlı ve insansız silah sistemleri, radar ve sonar cihazları, füzeler, lojistik araçlar ve güvenlik sistemleri kısacası bir ordunun ihtiyacı olan her şey gözler önüne serildi" ifadelerini kullandı.

Bu yıl IDEF'e yaklaşık 800'ü yurt dışından olmak üzere bin 500 şirketin katıldığının altını çizen Alman gazete 'İki milyar doları aşan sözleşmeler imzalandı' dedi.