Dogecoin kurucusundan dikkat çeken açıklama! “Bir daha asla olmayacak...”

Dogecoin kurucusu Billy Markus, Dogecoin'in fiyatının bir daha asla 0,74 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine dönemeyeceğini açıkladı. Markus ayrıca, 2021'in oldukça tuhaf bir yıl olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dogecoin'in kurucusu Billy Markus, popüler kripto para birimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dogecoin'in fiyatının bir daha asla 0,74 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine dönemeyeceğini ifade eden Markus, 2021 yılının oldukça tuhaf geçtiğine işaret etti. Elon Musk'ın Dogecoin'i desteklemeye devam edeceğini söylemesi nedeniyle birçok Dogecoin sahibi, popüler kripto para biriminin geleceği konusunda iyimser bir tutuma sahipti.

Aksam.com.tr'nin Fxstreet.com'dan aktardığı habere göre, Markus ise bu iyimser tutumu "Dogecoin, bir daha asla 0,74 doları görmeyebilir. 2021 garip bir lanet yıldı ve Dogecoin bir distopyaya sürüklendi" ifadeleriyle yanıtladı. Markus ayrıca, yatırımcıların bir kripto parayla ancak fiyatlar yüksek olduğunda ilgileneceğini dile getirdi.

DOGECOIN, YÜZDE 91 DEĞER KAYBETTİ

Öte yandan; son dönemlerde dünya genelindeki hiper enflasyon nedeniyle yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermesine bağlı olarak birçok popüler kripto para birimi, ciddi oranda değer kaybetti. Dogecoin de yüzde 91 değer kaybederek önemli bir düşüş yaşadı.

Elon Musk ise CEO'su olduğu Tesla ve SpaceX'in ticari ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başlayarak popüler kripto para birimine olan desteğini sürdürmüştü. Dünyaca ünlü CEO, konuyla ilgili bir paylaşımında "Kişisel olarak Dogecoin'i desteklemek niyetindeyim. Çünkü o kadar da varlıklı olmayan ve beni Dogecoin satın almaya ve desteklemeye teşvik eden birçok insan tanıyorum. Bu yüzden o insanlara karşılık veriyorum" ifadelerini kullanmıştı.