DM açılımı nedir, ne anlama geliyor? Twitter ve Instagram'da DM ne demek?

Sosyal medya platformlarında sürekli karşımıza çıkan DM kelimesi hakkında araştırmalar hız kazandı. DM nedir, ne demek? Twitter ve Instagram'da DM atmak ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. DM, ‘direct message' yani direkt mesaj kelimelerinin baş harflerinde oluşan kısaltmadır. Sosyal medyada kısaca ‘Dm'den gönderdim', ‘Dm atın' gibi kullanıldığında asıl söylenmek istenen özelden mesaj atılmasıdır.

DM atmak ifadesi, sosyal medyayı kullanan herkesin duyduğunu bir cümle olarak karşımıza çıkıyor. DM, ‘Direct Message‘ yani direkt mesaj kelimelerinin baş harfleri ile meydana geliyor. Sosyal medyada genellikle Instagram'da kısaca ‘DM'den gönderdim', ‘DM atın' gibi kullanıldığında ise o kişiye mesaj atıldığını veya atılmasını istediğini dile getirmektedir.

DM NEDİR, NE DEMEK?

DM, ‘Direct Message‘ yani direkt mesaj kelimelerinin baş harfleri ile meydana gelmekte. Instagram’da kısaca ‘DM’den gönderdim’, ‘DM atın’ gibi kullanıldığında ise o kişiye mesaj atıldığını veya atılmasını istediğini dile getirmektedir.

Direct Message Türkçe anlamı ise Mesaj Yönlendirmek olarak çevrilse de Özel Mesaj olarak adlandırılır.

INSTAGRAM’DA DM GÖNDERMEK

Instagram’da dm göndermek için (o kişiyi takip ediyor olun olmayın fark etmez) sayfasına geldiğinizde sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın ve açılan pencerede ‘mesaj gönder’i seçin. Kişi sizi takip etmiyorsa, mesajınız ona ulaştığında mesajı açma veya geri çevirme seçeneği çıkacaktır.

TWİTTER’DA DM GÖNDERMEK

Twitter’da karşılıklı takipleşmediğiniz kimseye dm gönderemezsiniz. Takipleştiğiniz biri ise, profilindaki mesaj kutusuna tıklayarak veya kendi mesajlarınıza girerek en üstteki mesaj kutucuğuna tıklayarak ‘yeni mesaj gönder’ seçeneği ile kişinin ismini seçerek gönderebilirsiniz.