Disney Plus, Oscar ile ABD'de ilk kez canlı yayın testi yaptı

Popüler dijital yayın platformu Disney Plus, Oscar adaylıklarının açıklandığı etkinliği canlı yayınlayarak kurulduğu günden bu yana ilk kez ABD'de bir canlı yayın testi yaptı. Yapılan denemenin, platformda spor karşılaşmaları ve ödül törenleri gibi bir dizi canlı yayının önünü açacağı tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

'The Walt Disney' çatısı altındaki popüler dijital yayın platformu Disney Plus, Oscar adaylıklarının açıklandığı etkinliği canlı yayınlayarak kurulduğu günden bu yana ilk kez ABD'de bir canlı yayın testi gerçekleştirdi. Akademi Ödülü adaylıkları ile ABD'de Disney Plus'ın canlı yayın potansiyeline ilişkin bir test gerçekleştirdiklerini belirten platform sözcüsü, sonuçlardan memnun olduklarını ve kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak için test çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Oscar adaylarının açıklandığı etkinlik Hulu, Good Morning America, ABC News Live ve Oscar Ödül Töreni'nin resmi internet sitesi gibi pek çok farklı platformda canlı yayınlandı. Dolayısıyla Disney Plus, adaylıkların canlı olarak takip edilmesi açısından izleyiciler için tek seçenek değildi. Bu da platformun, altyapıya fazla yük bindirmeden canlı yayın olanaklarını test edebilmesini mümkün kıldı.

Disney'in, her yıl Oscar törenini canlı yayınlayan ABC'nin çatı şirketi olduğu da biliniyordu.

DİSNEY ÇATISI ALTINDA CANLI YAYIN SEÇENEKLERİ SUNAN BAŞKA PLATFORMLAR DA YER ALIYOR

Diğer yandan; Disney Plus, diğer ülkelerde bazı canlı yayın seçeneklerini halihazırda kullanıcılara sunuyor. Platform, Hindistan'da spor karşılaşmaları ve Endonezya'da Amerikan güreşi karşılaşmalarını canlı olarak yayınlıyor. Bununla birlikte; ABD'de Disney çatısı altında "Hulu + Live TV" ve "ESPN+"ın da içlerinde bulunduğu canlı yayın seçenekleri sunan başka platformlar da yer alıyor. Bu nedenle; yapılan denemenin, Disney Plus'ta spor karşılaşmaları ve ödül törenleri gibi bir dizi canlı yayının önünü açacağı tahmin ediliyor.