Dinozor iskeleti açık artırmaya çıkıyor! 76 milyon yıl önce yaşadı...

Yaklaşık 76 milyon yıl önce yaşamış bir dinozorun fosilleşmiş iskeleti, 28 Temmuz'da Sotheby's Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarılacak. Müzayede evinin tahminlerine göre; 3 metre yüksekliğindeki dinozor iskeleti, 5 milyon dolar ila 8 milyon dolar aralığında bir rakama alıcı bulacak.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli Sotheby's Müzayede Evi, yaklaşık 76 milyon yıl önce yaşamış bir dinozorun fosilleşmiş iskeletini 28 Temmuz'da New York'ta açık artırmayla satışa çıkaracağını açıkladı. İskeletin Sotheby's'ın doğal tarih müzayedesinin en önemli parçası olacağını belirten müzayede evi, dinozor iskeletinin 5 milyon dolar ila 8 milyon dolar aralığında bir rakama alıcı bulacağını tahmin etti.

Aktarılan detaylara göre; Gorgosaurus dinozor, yakın akrabası Tyrannosaurus Rex'ten 10 milyon yıl önce yaşadı. Bir etobur olduğu bilinen dinozor, Kretase Dönemi'nin sonlarında bugünün batı ABD ve Kanada bölgelerinde geziniyordu. Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde ve 6,7 metre uzunluğunda olan iskelet, 2018 yılında ABD'nin Montana eyaleti yakınlarındaki Judith Nehri Oluşumu'nda keşfedildi.

SATIŞA ÇIKAN DİNOZOR İSKELETİ, TEK BİR ÖRNEK HALİNE GETİRİLDİ

Öte yandan; Sotheby's Müzayede Evi, bilinen diğer tüm Gorgosaurus iskeletlerinin kendi müze koleksiyonlarında bulunduğunu dile getirdi. Fakat bu dinozor iskeleti, özel mülkiyet için tek bir örnek haline getirildi.