Dijital dünyada parola devrinin sonu

Dijital dünyada parolaların sonu geliyor olabilir. Parolasız kimlik doğrulamanın ise büyük bir sıçrama sağlayacağı belirtiliyor.

Microsoft'un parolasız kimlik doğrulamasını hayata geçirmesiyle dijital dünyada parolaların sonu geliyor olabilir. En çok kullanılan parolalardan biri olan '123456' da böylelikle gülümseten bir nostaljiye dönüşebilir. Bir tahmine göre, ABD'li çalışanların yüzde 57'si kurumsal parolalarını yapışkan notlara yazıyor. Dijital ayak izimizi genişlettikçe bu sayı artıyor. Ekim 2020 tahminlerine göre, ortalama bir kişinin pandemi başlamadan öncesine göre yaklaşık yüzde 25 daha fazla parolası var ve bu da kişi başı yaklaşık 100 parolaya denk geliyor.

YÜZ TANIMA REVAÇTA

Parolasız kimlik doğrulamanın ise büyük bir sıçrama sağlayacağı ifade ediliyor. Yüz tanıma, güvenlik anahtarı ve hatta e-posta/SMS yoluyla gönderilen benzersiz bir kod gibi biyometrik güvenliğe sahip bir kimlik doğrulayıcı uygulaması kullanarak, kuruluşlar tek bir hamlede statik kimlik bilgileriyle ilişkili güvenlik sorunlarını ortadan kaldırabilir. Parolasız oturum açma, kullanıcıların işini kolaylaştırmanın yanında çalınacak bir parola bilgisini ortadan kaldırarak güvenlik sağlayacak.