Dijital dönüşüm öncüsü! 30 yılda teknoloji üreten şirket olduk

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 1994 yılındaki ‘cepten ilk Alo'dan bu yana 30 yılda teknoloji üreten bir konuma geldiklerini belirterek “Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ettik” dedi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Türkiye'nin Turkcell'i olarak 30 yıldır ülkeye değer kattıklarını belirterek "Bugün geldiğimiz noktada sadece bir telekom operatörü olmanın çok ötesine geçerek teknolojiyi üreten bir şirket konumuna geldik" dedi. Koç 1994 yılında Türkiye'yi cepten ilk 'Alo' ile tanıştırarak başlanılan yolculukta Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ettiklerini söyledi.

İLKLERİN MARKASI

Turkcell'in Türkiye'nin telekomünikasyon ve teknoloji tarihinde izleri olan, stratejik öneme sahip bir marka olduğunu belirten Koç "Turkcell olarak, kuruluşumuzdan bu yana sektörde birçok yeniliğe imza attık. İlklerin markası olduk. Ülkemizin teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir konuma gelmesi için var gücümüzle çalışıyor, Türkiye Yüzyılı'nı 'Dijitalin Yüzyılı' yapma hedefiyle yola devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı başlarken bir söz verdik; teknolojide ülkemizin en parlak yıllarını Türkiye Yüzyılı'nda yazacağız.

YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

Koç şunları söyledi: "30 yıllık dönüşüm sürecinde, uzun zaman önce iletişim alanındaki faaliyetlerimiz sadece sesli iletişimle sınırlı kalmaktan çıktı. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz. O yüzden gururla diyebiliriz ki bugün 'Her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor."

VERİYE 2.5 MİLYAR TL

"Verinin güvenliği bizim için artık en az sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve öncelikli" diyen Koç, Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli veri merkezi işletmecisi konumuna geldiklerini anlattı. Koç "Bugün, veri merkezlerimizde Turkcell dışında yaklaşık 4 bin yerli ve yabancı şirket ve kuruma bulut ve veri barındırma hizmeti veriyoruz. Ülkemizi dünyanın en önde gelen veri ve bulut teknolojileri üssü haline getirme amacımız doğrultusunda 2021 yılında Avrupa Veri Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. Avrupa Veri Merkezi'yle birlikte bu alanda bugüne kadar yaptığımız yatırımlar 2.5 milyar TL'yi aştı" dedi.

TOGG'UN YAPAY ZEKÂSI TURKCELL'DEN

Koç "Türkiye'nin gururu Togg'da kullanılan yapay zekâ algoritmalarının birçoğunu Turkcell olarak biz sağlıyoruz. TV+'ı yine ortağı olduğumuz Togg'dan da ulaşılabilir hale getirdik" dedi.

SPORUN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ

"Türkiye'nin Turkcell'i olarak hayatın her alanındayız" diyen Koç, spordan kültür sanata ve teknolojiye kadar Türkiye'nin bugününe ve yarınlarına yatırım yapan projelere imza attıklarını söyledi. Koç "Bu alanlar arasında spor çok özel bir yere sahip. 2002 yılında bu yana Türkiye'de sporun en büyük destekçisi konumundayız" dedi. Koç "Uzun yıllar süper lige isim sponsoru olarak destek olduk. Anadolu kulüplerimize sponsorluklar yaptık. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2002 yılından beri destekçisiyiz. Anlaşmamız kapsamında; Milli Takımlar ana sponsorluğu, E-Milli Takımlar ana sponsorluğu, Turkcell Süper Kupa isim sponsorluğu, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi isim sponsorluğu bulunuyor" diye konuştu. Koç ayrıca 10 yılı aşkın süredir atletizm ve yüzme federasyonlarının destekçisi oldukları da belitti.