Deep Nostalgia nedir, nasıl indirilir? Deep Nostalgia uygulaması ücretsiz mi?

Sosyal medyanın gündeminde olan Deep Nostalgia uygulamasına dair araştırmalar hız kazandı. Deep Nostalgia nedir, nasıl kullanılır? Deep Nostalgia ücretsiz mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Soy bilimi sitesi MyHeritage deepfake teknolojisi kullanarak fotoğrafınızı canlandıran bir uygulamayı hizmete sundu. Bu uygulama sayesinde hayatını kaybetmiş akrabalarınızın fotoğraflarıyla onları canlı gibi hareket ettirebiliyorsunuz. Deep Nostalgia uygulamasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Deep Nostalgia uygulaması tüm sosyal medya kullanıcılarının gündeminde. Fotoğraf canlandırma olarak da bilinen bu uygulamanın nasıl kullanıldığı ise merak ediliyor. Deep Nostalgia nedir, nasıl kullanılır? Deep Nostalgia ücretsiz mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Fotoğraf Yükle' butonuna basarak dilediğiniz görseli canlandırabilirsiniz. Deep Nostalgia uygulamasında fotoğraf yükle butonuna basarak dilediğiniz görseli canlandırabiliyorsunuz...

DEEP NOSTALGİA NEDİR?

İsrail merkezli soyağacı sitesi MyHeritage, kullanıcıların ölmüş yakınlarını deepfake teknolojisiyle "canlandıran" bir uygulama geliştirdi.

Deepfake teknolojisi, yapay zeka yardımıyla yüz fotoğraflarından yüksek gerçekliğe sahip sahte videolar üretilmesine olanak sağlıyor.

MyHeritage, DeepNostalgia (Derin Nostalji) adlı uygulamada "yaşayan kişilerin sahte videolarının yaratılması gibi amaç dışı kullanımları önlemek" için videolara ses konulmadığını açıkladı.

MyHeritage'ın sitesinin sıkça sorulan sorular bölümünde, yeni uygulamanın "nostalji" amaçlı olduğu belirtilerek şöyle deniliyor:

"Sevdiklerimizi hayata döndüren bu özellik bazı kişiler tarafından 'sihirli' bazı kişiler tarafından da 'ürkütücü' bulunabilir. Sonuçlar tartışmalı olabilir ama bu teknolojiye kayıtsız kalmak zor."

Deep Nostalgia teknolojisi, İsrail şirketi D-ID tarafından geliştirildi. Yapay zekanın kullanıldığı bu teknolojinin canlı kişilerin yüz ve vücut hareketlerini temel alıyor.

DEEP NOSTALGİA NASIL KULLANILIR?

İlgili sitede Fotoğraf Yükle' butonuna basarak dilediğiniz görseli canlandırabilirsiniz. 30 saniye süren yükleme işleminin ardından sistemin algıladığı insan yüzleri, sağa sola hareket eden ve gülümseyen bir videoya dönüştürülüyor.

DEEP NOSTALGİA ÜCRETSİZ Mİ?

Fotoğrafları videoya çevirme işlemi için siteye üye olmak gerek gerekiyor. Üyelik işleminin ücretsiz olduğunu fakat 15 dönüştürme işleminden sonra sitenin ücret istediğini belirtelim.

Dilerseniz web sitesi yerine MyHeritega'ın Apple Store ve Google Play Store mobil uygulamalarını yükleyerek de gerçekleştirebilirsiniz.