Dar gelirliyi kapsayan iş modelleri geliştirilmeli

Türk Telekom CEO’su Paul Doany 7. Boğaziçi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada “Bilişim sektörünün potansiyelini gerçekleştirmesini istiyorsak, piramidin en altında yer alan kesimleri hedeflemeliyiz” dedi.

SELİM KARAHAN

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen 7. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl “Küresel Gelecek Küresel Hedefler” temasıyla 29 Kasım’da başladı. Dünyadan ve Türkiye’den iş insanlarına, devlet başkanlarına ve bakanlara ev sahipliği yapan zirveye Türk Telekom da davet edildi.

YENİ İŞ FIRSATLARI

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Dr. Talal Abu Ghanzaleh moderatörlüğünde ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmak için Kapsayıcı İş Modelleri’ panelinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Birleş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin ilki olan “Yoksulluğa Son” hedefine ulaşmanın, dünyadaki sosyal sorunların büyük bir bölümünü çözeceğinibelirten Paul Doany “Daha yaşanabilir bir 2030 için sadece kamu ve STK’ların değil, özel sektörün de hayırseverlikle kalmayıp, refahın eşit dağılımı için dar gelirlileri de kapsayan iş modelleri geliştirmeleri ve bunu iş süreçlerine entegre etmeleri şart. Bu iş modelleri başarılı olarak uygulandığında, hem dar gelirli kesimlerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine hem de şirketler için yeni iş fırsatları yaratılmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

Eğitimlerle destekliyoruz

Kalkınma için dijital hizmetlere eşit erişimin önemine dikkat çeken Paul Doany sözlerine şöyle devam etti:   "Yalnızca kapsayıcı iş modellerinin uygulanması ile kalmıyoruz; geliştirdiğimiz programlarda ulaştığımız kişilerin dijital dünyayı daha iyi tanımaları, önyargılarını yıkmaları, nihayetinde iyi bir kullanıcı haline gelmeleri ve bundan ekonomik fayda sağlamaları için eğitimlerle de onları destekliyoruz.”

Piramidin altı hedeflenmeli

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanmasında teknolojinin kaldıraç etkisine sahip olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su “Herkesin kazançlı çıkacağı yaklaşımdan bahsediyoruz. Bir yandan toplum faydası gözetilirken, diğer yandan yeni pazarlar ve müşterilere erişiyoruz. Özellikle belirli bir doygunluğa erişmiş pazarlar için bu son derece önemli bir özellik. Genel anlamıyla bilişim sektörünün potansiyelini gerçekleştirmesini istiyorsak, piramidin en altında yer alan kesimleri hedeflemeliyiz” diye konuştu.

New York’a davet edilmişti

Türk Telekom, daha önce Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 2015 yılında New York’ta lansmanı sırasında düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi’ne de deneyimlerini paylaşmak üzere davet edilmişti.