Coinbase, o listeye giren ilk kripto para şirketi oldu! İşte yıllık geliri...

Coinbase, ABD'nin en büyük şirketlerinin yer aldığı ‘Fortune 500' listesine girmeyi başaran ilk kripto para şirketi olarak tarihe geçti. 2021'in Nisan ayında doğrudan listeleme yoluyla halka arz edilen Coinbase'in de yer aldığı listeye girebilmek için şirketlerin, normal şartlarda en az 6,4 milyar dolar gelir bildirmesi gerekiyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kripto para alım-satım platformu Coinbase, ABD'nin en büyük şirketlerinin yer aldığı 'Fortune 500' listesine girmeyi başaran ilk kripto para şirketi olmayı başararak tarihe geçti. Söz konusu listede yer alabilmek için şirketlerin, normal şartlarda en az 6,4 milyar dolar yıllık gelire sahip olması gerekiyordu. Coinbase, 2021'in Nisan ayında doğrudan listeleme yoluyla halka açılmıştı. Fakat platform, kripto para piyasasının çöküşe geçmesi nedeniyle analistlerin beklentilerini karşılayamamıştı.

Aksam.com.tr'nin Fortune.com'dan aktardığı habere göre; analistler, Coinbase'in piyasa değerinin 100 milyar dolara ulaşmasını bekliyordu. Fakat şirket, işlem gördüğü ilk gün yalnızca 61 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşabilmişti. Platform, gelir modelini çeşitlendirebilmek için yeni bir NFT pazar yeri de kullanıma sunmuştu. Bloomberg, söz konusu NFT pazar yerinin 2 bin 900 aktif kullanıcısı olduğunu bildirmişti.

COINBASE'İN 2021 GELİRİ, 7,8 MİLYAR DOLAR OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Öte yandan; Fortune 500 listesi, şirketlerin 2021 yılındaki mali performansını değerlendirdi. 2021 için belirlenen eşik, 5,4 milyar dolar yıllık gelir olmuştu. Coinbase'in 2021 geliri ise 7,8 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.