Çocuklara özel ‘metaverse' geliyor! Epic Games duyurdu...

Video oyunu devi Epic Games, Lego ile iş birliği içerisinde çocuklara özel bir ‘metaverse' platformu geliştireceğini duyurdu. Epic Games CEO'su Tim Sweeney, konuyla ilgili açıklamasında yeni projeden heyecan duyduklarına işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler video oyunu Fortnite'ın geliştirici şirketi Epic Games, oyuncak markası Lego ile iş birliği içerisinde çocuklara özel bir 'metaverse' platformu geliştireceğini duyurdu. Epic Games CEO'su Tim Sweeney, konuya ilişkin açıklamasında "Metaverse'te çocuklar ve aileler için tasarlanan eğlenceli bir alan oluşturmak için bir araya gelmekten dolayı büyük heyecan duyuyoruz" ifadelerine yer verdi. Geliştirilen 'metaverse' platformunun ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz belirtilmedi.

Aktarılan detaylara göre; yeni proje kapsamında, çocuklar ve aileler için güvenli ve eğlenceli bir 'metaverse' deneyimi oluşturulacak. Her yaştan insanın eğlenebileceği kapsayıcı, ilham verici ve etkileşimli bir dijital deneyim geliştirmeyi hedefleyen platform, üç ana prensibi temel alacak.

EPIC GAMES VE LEGO, ÇOCUKLARIN ÇIKARLARINI İLK SIRAYA KOYACAK

Epic Games ve Lego, platformda güvenliği ve vücut sağlığını ön plana koyacak. Böylece çocukların oyun hakkı ve çıkarları birinci sıraya koyularak gizlilik ilkesi korunacak. Bununla birlikte; çocuklara ve yetişkinlere, dijital deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlayacak araçlar da sunulacak.