Google, Cloud Print uygulaması neden kapatılıyor? Cloud Print nedir ne işe yarıyor?

31 Aralık'ta Google, Cloud Print'i resmi olarak kapatacak. Bu günün 2019'dan beri geldiğini biliyorduk, ancak şimdi nihayet geldiğine göre, bunu dostça bir hatırlatma olarak kabul edin. Çoğu insan için, Cloud Print'in hala varsayılan yazdırma seçeneği olduğunu keşfettiklerinde, kapatma işlemi küçük bir rahatsızlıktan başka bir şey olmayacaktır. Chrome gibi uygulamalarda yazdırma ayarlarınızı kontrol ederek bugün bu sürprizi önleyebilirsiniz.

Google, Chrome OS cihazlarına sahip kişilerin belgelerini yazdırmasını kolaylaştırmanın bir yolu olarak 2010 yılında Cloud Print'i başlatmıştı. Google'den yapılan bir açıklamaya göre, ilgi görmeyen Cloud Print servislerini bir bir kapatma kararı aldı. Chrome OS cihazınızı bir bağlantıya gerek kalmadan ağınızdaki herhangi bir uyumlu yazıcıya bağlamanıza olanak tanıyordu. Peki Cloud Print nedir ne işe yarıyor? Google, Cloud Print uygulaması neden kapatılıyor?

Google, pek çok uygulama ve servisi önce test aşamasında değerlendiriyor, ardından kullanıcıların ilgi düzeyine göre servisler ya ömrünü sürdürüyor ya da yolun sonuna geliyor. Bu anlamda servislerinin gözünün yaşına bakmayan şirket, son olarak Cloud Print servisini sonlandırma kararı aldı. 31 Aralık 2020 tarihinde kapatılacak olan platform, bugüne dek kullanıcıların fiziksel bir bağlantı olmaksızın yazdırma işlemini sağladı.

2010'da yayınlanan işlev, beta aşamasından hiç çıkmadı ve şimdi Google'ın bir destek belgesi, bir alternatif aramanızı öneriyor. Destek belgesine göre Google Print, 31 Aralık itibariyle desteği durduracak ve hizmet üzerinden belge yazdırmak mümkün olmayacak.

CloudPrint, daha çok yazıcısıyla uyum sorunu yaşayan Chromebook kullanıcılarının tercih ettiği bir uygulama. Ancak bu durum da servisi kurtarmaya yetmemiş gibi görünüyor.

Bu gelişmenin ardından ChromeOS kullanıcıları, varsayılan yazıcılarını değiştirmek zorunda. Kullanıcılarını unutmayan Google, Cloud Print hizmetini taşımayı bilmeyen kullanıcılar için de rehber de yayınladı.

Teknoloji devi daha önce de mesajlaşma uygulaması Hangouts'u kapatma kararı almış ve dikkatleri üzerine çekmişti.