Clearview'den endişe veren açıklama! O sistemi, özel şirketlere açıyor...

ABD'li yapay zeka şirketi Clearview AI, sık sık tartışmaların odağı olan yüz tanıma sistemini özel işletmeler için de satışa sunacağını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama, Clearview CEO'su Hoan Ton-That'den geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli yapay zeka şirketi Clearview AI'ın CEO'su Hoan Ton-That, şirketin yüz tanıma sistemini özel işletmeler ve şirketlere de satmaya başlayacaklarını doğruladı. Clearview AI'ın, bu şekilde yüz tanıma teknolojisini rızaya dayalı bir biçimde ticari olarak kullanıma sunacağı belirtildi. Banka gibi özel işletmelerin, sistemi yapılan işlemleri biyometrik olarak doğrulamak için kullanabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin The Associated Press'ten aktardığı habere göre; kullanıma sunulacak olan sistem, yüz tanıma teknolojilerinin en az tartışmalı kullanım durumunu kapsayacak. Özel şirketlere açılacak olan teknoloji, şirketin internetten çekilmiş 20 milyar yüz fotoğrafından oluşan veri tabanını kullanmayacak.

UKRAYNA, KISA BİR SÜRE ÖNCE CLEARVIEW AI'IN YÜZ TANIMA SİSTEMİNİ KULLANDIĞINI DOĞRULAMIŞTI

Öte yandan; Ukrayna, kısa bir süre önce savaşta hayatını kaybeden Rus askerlerin kimliğini tespit etmek için Clearview AI'ın yüz tanıma sistemini kullandığını doğrulamıştı. Sistemin sunduğu bilgilerin, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta ölen askerlerin aileleriyle iletişime geçmek için kullanıldığı ifade edilmişti.

Ton-That ise yapay zeka teknolojisinin gizli görevdeki Rus ajanlarını, askeri kontrol noktalarındaki şüpheli kişileri ve çatışmada hayatını kaybedenleri tespit etmek için kullanılabileceğine işaret etmişti. Şirket CEO'su ayrıca, sistemin çevrim içi platformlardaki asılsız bilgi akışıyla mücadele etmeye ve sığınmacıları aileleriyle bir araya getirmeye yardımcı olabileceğini dile getirmişti.