Clearview, endişe yaratan yeni bir açıklama yaptı! O sayı, 20 milyara çıktı...

Yapay zeka şirketi Clearview, yüz tanıma sisteminin ‘2.0' kodlu yeni versiyonunu yayınladı. Bu kapsamda; Clearview AI'ın veri tabanındaki yüz fotoğrafı sayısının, 20 milyara ulaştığı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli yapay zeka şirketi, yüz tanıma sisteminin '2.0' kodlu yeni versiyonunu yayınladı. Bu kapsamda; Clearview AI'ın veri tabanındaki internetten çekilmiş yüz fotoğrafı sayısının, 20 milyara ulaştığı belirtildi. Yapılan güncelleme, şirketin 2016-2017 yıllarında sistemin ilk sürümünü piyasaya sürmesinden bu yana yaptığı en büyük yükseltme hamlesi oldu.

Aksam.com.tr'nin Business Wire'dan aktardığı habere göre; şirket, geçen yıl veri tabanında internetten alınan 10 milyarın üzerinde yüz fotoğrafı olduğunu açıklamıştı. Dolayısıyla 20 milyar fotoğraf, sistemin kapsamını genişletmek adına aşılan önemli bir kilometre taşı oldu. Clearview 2.0; FBI, Ulusal Güvenlik ve 3 bin 500'den fazla ABD kurumunun hizmetine sunuldu.

Şirket, kısa bir süre önce Ukrayna'ya da Rusya ile devam eden savaşında kullanması için kendi yüz tanıma sistemine ücretsiz erişim imkanı vermişti.

CLEARVIEW AI'IN YENİ SÜRÜMÜ, SİSTEME ÇOK DAHA FAZLA DOĞRULAMA ADIMI EKLEDİ

Öte yandan; Clearview AI'ın yeni sürümü, sisteme çok daha fazla doğrulama adımı ekledi. Söz konusu adımların, sistemin yasal dayanaklarla kullanıldığından emin olmayı hedeflediği belirtildi. Bununla birlikte; '2.0' sürümüne, yeni görüntü iyileştirme araçları da eklendi. Bu araçların, düşük ışık gibi kötü koşullarda çekilen ve kullanılamayan fotoğrafları işleyebildiği dile getirildi.