Çin'de otonom taksiler trafiğe çıkıyor! Onay geldi...

Çin, otonom araç üreticileri Baidu ve Pony.ai'ın başkent Pekin'de sürücüsüz taksi hizmeti vermesini onayladı. Çin'de Baidu'nun 10, Pony.ai'ın ise 4 araçla trafiğe çıkmaya başlayacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin hükumeti, arama motoru devi Baidu ve otonom sürüş şirketi Pony.ai'ın başkent Pekin'de sürücüsüz taksi hizmeti vermesini onayladı. Baidu'nun 10, Pony.ai'ın ise 4 araçlık küçük bir filoyla trafiğe çıkmaya başlayacağı belirtildi. Bu sayının, ilerleyen dönemlerde artırılabileceği dile getirildi. Çin'de ilk kez sürücü olmayan araçlarla seyahat edileceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Pekin yönetimi, hizmetin sorunsuz bir şekilde işlediğinden emin olmak için her araçta bir personel bulundurma zorunluluğu getirecek. Fakat bu personelin sürücü koltuğunda oturması gerekmeyecek. Her iki şirketin de henüz söz konusu hizmet için ücret talep etme izni almamış olması dolayısıyla Baidu ve Pony.ai'ın mobil uygulamalarının kullanıcıları, bir süre hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalanacak.

Otonom taksilerle seyahatler, başlangıçta Pekin'in Yizhuang bölgesinde yaklaşık 60 kilometrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek.

OTONOM TAKSİLER, ÇİN'İN BİRÇOK ŞEHRİNDE BİR SÜREDİR TEST EDİLİYOR

Öte yandan; Baidu ve Pony.ai, Çin'in birçok şehrinde bir süredir otonom taksilerini test ediyor. Bu testler sırasında, güvenlik amacıyla direksiyonda bir görevli bulunduruluyor. Bununla birlikte; başkent Pekin, satılan araçların yüzde 70'inin 2030'a kadar en az ikinci seviye otonom sürüş teknolojisine sahip olmasını hedefliyor.