Çin, kripto para madenciliğine yönelik yatırımları sınırlandırmaya başladı

Kısa bir süre önce ülke genelinde kripto para alım-satım işlemlerinin tümünü yasaklayan Çin, kripto para madenciliğine yönelik yatırımları da sınırlandırmaya başladı. Ülke hükumeti, Çinli vatandaşlar ve yabancılar tarafından belirli sektörlere yapılan yatırımları yasaklayan taslak bir kara listeye kripto para madenciliğini de ekledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Eylül ayı sonlarında ülke genelinde kripto para alım-satım işlemlerini yasaklayan Çin, sektöre darbe vurmaya yönelik yeni bir hamle daha yaptı. Ülke hükumeti, kripto para madenciliğine yapılan yatırımların tümünü sınırlandırmaya başladı. Yetkililerin, Çinli vatandaşlar ve yabancılar tarafından belirli sektörlere yapılan yatırımları yasaklayan taslak bir kara listeye kripto para madenciliğini de eklediği bildirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yatırımcıların, artık kripto para madenciliğine yatırım yapabilmek için hükumetten özel bir izin alması gerekecek. Çin'in kripto para madenciliğine karşıt duruşu nedeniyle söz konusu izni almak, oldukça zor olacak.

Diğer yandan; Çin Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun, 14 Ekim'e kadar kara listeye ilişkin kamuoyundan görüş talep ettiği ifade edildi. Kamuoyu görüşünün, nihai kararı değiştirip değiştirmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

ÇİN, GÜNCEL OLARAK KENDİ RESMİ KRİPTO PARA BİRİMİNİ TEST EDİYOR

Çin, kısa bir süre önce dijital para birimlerinin kara para aklama suçu ve diğer mali suçlarda artışa yol açtığını öne sürerek kripto para işlemlerini ülke genelinde yasaklamıştı. Ülke hükumetinin, güncel olarak kendi resmi kripto para birimini test ettiği biliniyordu. Yapılan yeni hamlenin, kripto para birimlerini Çin'de daha işlevsiz ve kullanışsız bir hale getirebileceği tahmin edildi. Bitcoin'in değeri, Çin tarafından getirilen yasak sonrası yüzde 30 artış gösterdi.