Cem Yılmaz, NFT'lerinden birinin ömür boyu bilet hediyesiyle geleceğini açıkladı

Kısa bir süre önce kendi NFT'lerini OpenSea üzerinden satışa çıkaran ünlü komedyen Cem Yılmaz, NFT olarak satışa çıkan siyah-beyaz portresinin ömür boyu 2 kişilik kombine bilet hediyesiyle geleceğini açıkladı. Renkli portrelerin ise bir gösteriye 2 kişilik davetiye hediyesiyle verileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce NFT (Non-Fungible Token) koleksiyonunu 'OpenSea' platformu üzerinden satışa çıkaran Cem Yılmaz, NFT'lerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Ünlü komedyen, kendi yüzünün resmedildiği ikon 'NFT'leri satın alanlara bilet hediye edileceğini açıkladı. Yılmaz'ın siyah-beyaz portresini satın alan kişinin, ömür boyu Cem Yılmaz gösterilerine tercih ettiği biriyle ücretsiz girebileceği belirtildi.

Bununla birlikte Yılmaz, renkli portrelerin bir gösteriye 2 kişilik davetiye hediyesiyle geleceğine işaret etti. Ünlü komedyen, konuya ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "NFT olarak sunduğum bu ikonlardan herhangi bir rengine sahip olan arkadaşlar, ne zaman ve nerede isterlerse gösterilerime 2 kişilik davetiye kazanmıştır. Siyah beyaz olan ikon sahibi ise ömür boyu her yerde 2 kişilik kombine sahibi oldu. NFT works for me this way... (NFT'nin anlamı benim için bu)" ifadelerine yer verdi.

ÜNLÜ İSİMLERİN NFT SATIŞLARI, KONSEPTİN POPÜLARİTESİNİ ARTIRIYOR

Cem Yılmaz, kısa bir süre önce bazı çizimlerini NFT olarak açık artırmaya çıkarmış ve satışa sunmaya başlamıştı. Başlangıçta Yılmaz'ın 3 çizimi, NFT olarak satışa çıkarılmıştı. Daha sonra, bu çizimlere yenileri eklenmiş ve Yılmaz, bu parçaları yine OpenSea üzerinden piyasaya sürmüştü.

Öte yandan; dijital sanat konseptinin önünü açan NFT, benzersiz dijital öğeleri satın almaya ve satmaya ve blok zincirini (blockchain) kullanarak bunlara kimin sahip olduğunu takip etmeye olanak tanıyor. "Değiştirilemez jeton" anlamına gelen NFT'ler, kopyalanamıyor ve başka bir fiziksel veya dijital varlıkla değiştirilemiyor. NFT'ler; teknik olarak çizimler, animasyonlu GIF'ler, şarkılar veya video oyunlarındaki öğeler dahil olmak üzere dijital olan her öğeyi içerebiliyor. Yurt dışında Elon Musk, Grimes, Jack Dorsey; yurt içinde ise Mesut Özil ve Cem Yılmaz gibi isimlerin kendi NFT koleksiyonlarını satışa sunması, söz konusu konseptin popülaritesini günden güne daha da artırıyor.