Bu uygulama, çalıntı sanat eserlerini sergiliyor! Üç boyutlu ziyaret edilebiliyor...

Çalıntı Sanat Galerisi (The Stolen Art Gallery) isimli yeni bir uygulama, güncel olarak herhangi bir müzede görülemeyecek olan 5 çalıntı tabloyu sergiliyor. Quest sanal gerçeklik gözlükleri, iPhone'lar ve Android cihazlar üzerinden ücretsiz olarak erişilebilen uygulamada yer alan üç boyutlu sanal müzeye, kişiselleştirilmiş avatarlarla giriş yapılabiliyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

"Çalıntı Sanat Galerisi (The Stolen Art Gallery)" isimli bir uygulama, herhangi bir müzede görülemeyecek olan 5 çalıntı tabloyu sergiliyor. Uygulama; Quest sanal gerçeklik gözlükleri, iPhone'lar ve Android cihazlara ücretsiz olarak indirilebiliyor. Sergilenen eserler, büyük bir sanat soygunu sırasında çalındığı için bugün herhangi bir müzede fiziksel olarak ziyaret edilemiyor. Sanal galeride sergilenen eserlerin nerede olduğu da hala belirsizliğini koruyor.

Aksam.com.tr'nin BoingBoing'den aktardığı habere göre, uygulamada yer alan 5 eserin; Caravaggio, Manet, Cezanne, Rembrandt ve Van Gogh gibi dünyanın en tanınmış sanatçılarına ait olduğu biliniyor. Üç boyutlu sanal müzeye, kişiselleştirilmiş avatarlarla giriş yapılabiliyor. Her avatarın sanal bir saati bulunuyor. Avatarlar; saat aracılığıyla eserleri yakınlaştırabiliyor, not alabiliyor, taslak çizimler yapabiliyor, fotoğraf çekebiliyor veya çizimi yapan sanatçının dijital versiyonuyla etkileşime geçerek resimler hakkında ayrıntılı bilgi edinebiliyor.

UYGULAMA, İNGİLİZCE VE PORTEKİZCE DİLLERİNİ DESTEKLİYOR

Öte yandan; 'Çalıntı Sanat Galerisi' uygulaması, Brezilya merkezli teknoloji şirketi Compass UOL tarafından geliştirildi. Uygulama, İngilizce ve Portekizce dil desteğiyle kullanıma sunuldu.