Bu teknoloji devleri, onarımda sınıfta kaldı: Cihazları onarılamıyor

Apple, Microsoft ve Google'ın cep telefonları ve dizüstü bilgisayarları, onarım rakamlarında sınıfta kaldı. ABD'de yayınlanan yeni bir rapor, bu şirketlerin cihazlarının Asus, Dell ve Motorola'ya göre çok daha az onarılabildiğini gösterdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD'de yayınlanan yeni bir rapora göre; Apple, Microsoft ve Google'ın cihazları, onarım oranlarında sınıfta kaldı. Rapor; bu şirketlerin telefon ve dizüstü bilgisayarlarının, Asus, Dell ve Motorola'ya göre çok daha az onarılabilir olduğunu gösterdi. Microsoft ve Apple, dizüstü bilgisayar onarımlarında "D" kategorisine girerken Apple, cep telefonu onarımlarında en düşük kategori olan "F" kategorisine yerleşti. Apple'ın hemen üzerindeki "D" kategorisinde ise Google yer aldı. Samsung da "C" kategorisine yerleşerek onarımda ortalama bir performans sergilediğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre, derecelendirmeleri belirlemek için bahsi geçen şirketlerin Fransa'dan alınan onarım puanları ve onarım hakkı mevzuatına ilişkin yapılan kayıtlardan toplanan geçmiş verileri incelendi. Fransa'da halihazırda yürürlükte olan yasaya göre; elektronik ürün üreticilerinin, cihazlarını ne kadar tamir edilebilir olduklarına göre puanlamaları gerekiyordu. Bu puanlar ve onarılabilirliğe ilişkin veriler, önemli ölçüde kamuya açık hale getiriliyordu.